.‎ > ‎

Archívum


2013.március 6


Évkezdet 2013


Ismét elszaladt két hónap a legutolsó megjelent cikk óta. Tél ide vagy oda a csapat háza táján azért zajlottak az események. Versenyek, közgyűlés és egy örömteli edzésátszervezés színesítették az időjárás által oly szürkére festett két téli hónapot. Az edzések megreformálásának szükségessége azért örvendetes, mert ez azt jelenti, hogy a gyakorlásokon résztvevő Hunok száma az utóbbi időben ugrásszerűen megnőtt. Mivel sajnos nagyobb helységet még nem sikerült  intézni, így két részre lett bontva az edzés.17-19 óráig az utánpótlás és a lányok edzése zajlik, kiegészülve azokkal akiknek az esti időpont nem megfelelő, 19-21 óráig a felnőtt férfi gyakorlás folyik, amelyen természetesen  ugyancsak részt vehetnek azok a hölgyek, akiknek pedig a korábbi időpont nem felel meg.

A közgyűlésen egy személyi változás történt, az egyéb elfoglaltságai miatt elnökségi tagságából leköszönő Bíró Sándor posztját ezek után Ölei Annamária tölti be. Reméljük munkájával megfelelően tudja majd segíteni dinamikusan fejlődő klubunkat.

Térjünk át a versenyekre. Nézzük először a ligás sorozatot Idén már két érem fűződik a Hunok a nevéhez, ezeket Nyársapáton a Huszár Pub szervezésében lebonyolított versenyeken sikerült szerezniük játékosainknak. Mindkettő bronz, egyiket Kaczkó Balázs, másikat Vlunacsek Ferenc szállította klubunknak, jár a gratuláció mindkettőjüknek, reméljük még jó pár szép eredményt szállítanak a közeljövőben. Feri még egy említésre méltó ötödik helyet ért el eddig az évben. Panka és Ildi még nagyot nem alakított idén ebben a sorozatban, mint ahogy jómagam sem. Ildinek van egy csoportból való kijutása, Pankának ez idén még nem sikerült, nekem két ötödik és egy tizenhetedik helyre futotta, nem sok.

 A Nemzeti bajnokságon sem túl sok vizet zavartunk januárban, de ami késik nem múlik. A hölgyeknél sajnos Ildi és Panka is elvérzett hamar, nem sikerült a nyolc közé bekerülni egyik lánynak sem, így a kilencedik helyért járó pontokkal gyarapították a már meglévőket. Panka ezzel tartja pozícióját  a TOP 10-ben,holtversenyben  kilencedik, Ildi szintén holtversenyben foglalja el a tizennegyedik helyet.

1

Fekete Nóra

EBDE

184

2

Ihász Veronika

Győri DC

150

3

Harsányi Enikő

Wekerlei BSE

114

4

Szarka Zsuzsanna

Pestújhelyi SC

102

5

Kovács Csilla

Győri DC

92

6

Wachter Nikolett

Győri DC

90

7

Kautzky Nóra

Soul DC

88

8

Kiss Viktória

Sport DC

74

9

Ölei Annamária

Hírös Hunok DC

72

9

Végső Adrienn

Kavicsos DSE

72

11

Bata Bogdanov Daniella

Sport DC

60

12

Virág Zsuzsanna

Vecsés SE

56

13

Filyó Tünde

Szünet DC

54

14

Balog Zoltánné

Tiszaföldvári DE

50

14

Kárpáti Ildikó

MDSZ Baráti Kör

50

16

Homoki Csilla

Sport DC

48

17

Kovács Viktória

Szünet DC

12

17

Kövesdi Andrea

Wekerlei BSE

12

17

Volák Tímea

MDSZ Baráti Kör

12

17

Köntös Zsófia

Győri DC

12

17

Szatmári Zsuzsanna

EKSE

12

22

Puskás Erzsébet

Vecsés SE

8

 

  A férfiaknál számomra elérhető közelségbe került a tizenhat közé jutás, hiszen 5-5-nél csak egy D12-t kellett volna dobnom ehhez, de nem tudtam élni ezzel a lehetőséggel. Így Ferinek, aki különben a főtáblára kerülésért nagyon szép győzelmet aratott Filyó Tibi ellen, és nekem is be kellett érni a tizenhetedik hellyel. A férfiak tabellája meglehetősen terjedelmes, de akit érdekel, az a verseny végeredményével együtt  ITT megtalálja.

Helyi versenyeink látogatottsága is szépen növekszik, lassan minden helyet kinövünk, de okozzon csak fejtörést, nagyon jó dolog ez :).

Steel versenyünk igen komoly mezőnnyel bír eddig ebben az évben, hiszen a többszörös országos bajnok Bezzeg Nándor is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt. Ami viszont igazán örömteli, hogy mindkét hónapban a legjobb négy közé be tudott jutni egy-egy Hun, januárban Vörös Miklós végzett az előkelő negyedik helyen, februárban pedig Hideg Bence egészen a döntőig menetelt, ahol ugyan már nem tudott győzedelmeskedni, de így is nagyon szép eredményt ért el.. Gratulálunk mindkét versenyzőnknek. Élmezőny állása:1.Szuda Zoltán 36p, 2.Bezzeg Nándor 24p, 3.Katona Tibor 24p, 4.Hideg Bence 22p, 5.Vörös Miklós 18p

Másik versenyünk a Hurrikán soft, amelyet szintén nagyon sokan meglátogattak az első két hónapban, hiszen mindkétszer húsz feletti induló próbált szerencsét. Ebben a sorozatban én címvédőhöz méltón két döntőt játszottam idén, egy győzelem egy vereség a mérleg. Viszont kétségkívül eddig a legnagyobb meglepetés (már akinek) az idei hurrikán kupákon Panka szereplése, már a januári négy közé jutása is felettébb szép, de a februári döntőbe jutása az igazán nagy dolog, ha így folytatja igencsak kapaszkodnom kell. Ez eddig nagyon szép, csak így tovább!! Az élmezőny állása 1.Góbi István 36p, 2.Tóth Zsolt 34p, 3.Ölei Annamária 28p,  4.Vörös Miklós 20p, 5.Sere Tibor 13p

Vegyes páros versenyünk is meglehetősen népszerűvé vált, itt is tizenkét csapat szállt harcba az elsőségért, de a két hónap alapján egyenlőre Panka velem alkotott duója tűnik a legerősebbnek, és márciusban már a vándorserleg elhódítása lesz a cél. Meglátjuk, lesz-e páros aki meg tud állítani minket. :)Itt az élmezőny: 1.Ölei Annamária-Góbi István     40p

                                                                                                                           2.Kárpáti Ildikó-Hideg Bence      20p

                                                                                                                           3.Paronai Orsolya-Szabó Lehel  20p

Meg kell említeni még, hogy szárnyait bontogatja Kiskunmajsán is egy darts klub. Ellátogattunk az első versenyükre, és egyből huszonhat induló nevezett, nagyon szép szám.

Megint ki kell emelni Panka teljesítményét, akit az elődöntőben nekem kellett megállítani, ki tudja, ha külön ágra kerülünk, lehet a hurrikán kupa után ismét döntőzhettünk volna egyet, azért így sem semmi! Nagyon szép elődöntőt játszottunk,ahol az én 180-amra a következő legben 180-al válaszolt,és majdnem egyenlített 2-2-re. Igazán jó meccs volt!

Ildi is szépen teljesített (betegen), csoportelsőként ment a tizenhat közé, ezért is jár a gratuláció. Végül a versenyt sikerült megnyernem, Panka pedig miután kiejtettem, nem omlott össze, hanem megnyerte a bronzmeccset, és újabb éremmel gazdagodott gyűjteménye. Ez megint csak szép volt! Érdemes felkarolni a majsaiakat, van közöttük jó néhány ügyes játékos, és nagyon lelkes kis társaság, hajrá!

Egyenlőre ennyit, üdv mindenkinek!

 

                                      góbi2012.december 25


Egynegyedév


Hol is kezdjem? Sajnos ismét több hónapos lemaradásom van,már ami a cikkek megjelenésének sűrűségét illeti.Ezért mindenképpen elnézéseteket kell kérnem,és bár tudom,hogy nem olyan ,mintha folyamatosan értesülnétek az eseményekről, azért megpróbálom megfelelően összegezni az utolsó negyedév történéseit.Ahol azért történt ez-az.

Klubunk az év utolsó három hónapjában is rengeteg megmérettetésen vett részt,több-kevesebb sikerrel.Eljutottunk a Magyar Darts Ligás küzdelemsorozat keretein belül kisebb-nagyobb létszámmal a Kelet-magyarországi  régió összes helyszínére,ezáltal kiváló kapcsolatokat sikerült kiépíteni nem csak a hozzánk közel rendező klubok játékosaival,vezetőivel.Ennek hatását a Hírös Hunok DC által februárban megrendezésre kerülő ligás fordulón reményeim szerint érezni lehet majd.Kiváló gyakorlási és tanulási lehetőséget nyújt ez a sorozat,a havonta megrendezésre kerülő Nemzeti Bajnokságon való eredményes szerepléshez.A Hunok a tizenkilenc eddig lebonyolított forduló alatt,öt bronz- és egy ezüstéremmel büszkélkedhetnek,melyből egy bronz Trungel Sándor, a többi érem Góbi István nevéhez fűződik. A sorozatban továbbá számos nagyon szép ötödik,illetve kilencedik hely is összejött versenyzőinknek.

Ki kell emelni lányainkat,elsősorban Ölei Annamáriát,a továbbiakban Pankát,aki tizenegy fordulóban nevezett,és ebből hatszor(!) kijutott a csoportjából a főtáblára.Kárpáti Ildikó,aki innentől Ildi, a nyolc indulása alkalmával kétszer végre tudta hajtani ezt a bravúrt.Külön gratulálunk Nekik!Ebben a sorozatban sajnos még nem érkezett be a szövetséghez minden adat,de számításaim szerint Góbi István mögött a Hunok közül meglepetésre a második legtöbb pontot Panka gyűjtötte,így tovább!

És ha azt mondtam a Ligás versenyek kiválóak a Nemzeti Bajnokságra való felkészüléshez,akkor innentől folytassuk ezzel a sorozattal! Amit tudni kell az OB-ról,hogy havonta egy alkalommal kerül megrendezésre,az ország legkülönbözőbb pontjain.Sajnos a férfiak mezőnyében játékosaink egyenlőre elég könnyűnek találtattak,Góbi István sem tudta bizonyítani a Ligás érmek jogosságát,bár ebben a lebonyolítási rendszerben,mind a férfi mind a női mezőnyben nagyon fontos a szerencsés sorsolás.A legutóbbin erre Ő nem panaszkodhatott de aki nem tud kiszállni…A Nemzeti ranglistán a Hunok közül a férfiaknál Sere Tibor húzza a szekeret legelöl,reméljük egyre feljebb tud majd kapaszkodni Ő is,és követik a többiek is.Mindenképpen nagyon látszik ,hogy mekkora a lemaradásunk,de azt gondolom mindannyian tudjuk,ez egy tanuló év volt,és lehet még a következő is az lesz,aztán viszont robbantunk (remélem).

Áttérünk a Női mezőnyre.Itt már sokkal több babér termett lányainknak,Tótkomlóson Panka nem sokkal maradt le az elődöntőről,Szarka Zsuzsanna mutatta fel Neki a STOP táblát,de az ötödik hely második indulás alkalmával igen szép,és azt gondolom reális eredmény volt.Bravó!Itt csak egy hölgy versenyzőnk indult.A következő székesfehérvári fordulón már ismét kettő,de Volák Timi és Panka is csak a  kilencedik helyet tudta abszolválni,itt nem kedvezett a sorsolás Nekik.Viszont az ezt  követő szekszárdi fordulóban,mindkét indulónk Panka és Ildi is az első kanyarban szerencsére verhető ellenfelet kaptak,de azért így is meglepő,hogy mennyire magabiztosan léptek át az első akadályon.A következő körben aztán Pankának ismét nem volt szerencséje,a legjobb négy egyikét,Szarka Zsuzsit fogta ki,aki ezúttal sokkal jobban játszott mint Tótkomlóson,így aztán le is győzte a mi versenyzőnket.Ildi pedig az esélytelenek nyugalmával játszhatott,és nyert a sokkal rutinosabb,bár ezen a napon kissé enerváltan játszó ellenfele,Kiss Viktória ellen,ezzel bejutott az elődöntőbe.A döntőbe jutásért aztán Ő sem kerülhetett már el egy nagyágyút,ráadásul pechjére az igen jó formában játszó,és véleményem szerint a mezőnyből messze kimagasló Ihász Veronikát kapta,aki sajnos még duplára sem engedte dobni a Hunok versenyzőjét.Viszont így is nagyon szép eredmény,egy harmadik és egy ötödik hely ezen a Nemzetin,szép volt lányok!A ranglistán a hölgyeknél Panka 9.,Ildi 14. míg Timi 19. helyen tanyázik.

Nem szeretnék szó nélkül elmenni  Vlunacsek Ferenc és Volák Timi székesfehérvári teljesítménye mellett sem,akik igencsak helytálltak a Lucky Looser-nek nevezett,nyolcaddöntőbe nem jutott játékosok küzdelmében.Timi az igen kiváló ötödik helyet szerezte meg,míg Feri a döntőben is jobbnak bizonyult ellenfelénél,így aranyéremmel térhetett haza,nagyon nagy gratuláció jár Nekik is!

Pár szót ejtenék a házi versenyeinkről is.Elsősorban a lajosmizsei küzdelemsorozatról,amely jövőre nem kerül általunk megrendezésre,de reméljük,ennek lebonyolítását a helyiek közül valaki magára vállalja.Erről is inkább csak megszűnése kapcsán szerettem volna beszélni,a tabellákat böngészve úgyis mindenki ki tudja silabizálni,ki hanyadik helyen végzett,akármelyik hónapban,illetve összesítve minden sorozat külön-külön,valamint az összetett tabella is elérhető itt a honlapon.

A fiúknál Góbi Istvánnak jött ki a lépés idén a legjobban minden sorozatban,és összetettben is,a hölgyeknél Panka diadalmaskodott,párosban pedig kettejük duója végzett az élen.Reméljük jövőre egy kicsit szorosabb lesz a vége,elsősorban Vlunacsek Feritől,Trungel Sanyitól ,aki év végére azért már rendre odaért a döntőkbe,és Sere Tibitől várom ennek megvalósulását,de Kaczkó Balázs és Pancza Csaba is képes lehet megszorongatni az előbb említetteket,persze nem szeretnék senkit megbántani,szeretjük a meglepetéseket,csak lássuk!! Hajrá Hunok!!Mindenkinek sikerekben gazdag  Boldog Új Esztendőt kívánok!

                                                                           (góbi)

2012.szeptember 30.


Párosan szép az élet…


Enyém az öröm, hogy beszámolhatok az első vegyes-páros versenyünkről, melyre olyan játszani vágyó férfiakat, nőket, illetve ifjúsági korosztályokat vártunk, akik szívesen mérettetnék meg magukat „kéz-a kézben”. Jelentkeztek olyanok, akik a hétköznapi életben is társak, de barátok, és családtagok is a tábla elé álltak. Lássuk hát a párosainkat:

Farkas Péter- Tatarek Ivett; Kackó Balázs- Kárpáti Ildikó; Góbi István- Ölei Annamária; Kovács Dávid- Paronai Orsolya; Hideg Bence- Musák Szilvia; Sere Tibor- Sere Tiborné Zsuzsi; Vlunacsek Ferenc- Dudás Andrea; Tábori Sándor- Tábori Regina; Pancza Csaba- Pancza Bence; Szuda Zoltán- Czakó Erika; Tóth Zsolt- Tóthné Andrea; Szalay Máté-Volák Tímea.

A sorsolást követően 4, egyenként háromfős csapat alakult ki:

A csoport:

Kovács-Paronai; Góbi-Ölei; Kaczkó-Kárpáti

B csoport:

Tábori-Tábori; Tóth-Tóthné; Szalay-Volák

C csoport:

Sere-Sere T-né; Pancza-Pancza; Vlunacsek-Dudás

D csoport:

Farkas- Tatarek; Szuda- Czakó; Hideg-Musák


A csoportokból az első kiszálló automatikusan a nyolc közé jutott tovább, a másik két páros következő meccse szintén a nyolc közé jutást segítette elő.

Így a nyolc között Szuda –Czakó és Kaczkó-Kárpáti állt táblához, a játékok 1:2-es-; Tóth-Tóthné és Sere-Sere T-né 2:0-s, Vlunacsek-Dudás és Tábori-Tábori 2:0-s, illetve Hideg-Musák és Góbi-Ölei 0-2-es eredménnyel értek véget.

A négy között ezek után Kaczkó- Kárpáti és Tóth- Tóhné (2:3) illetve Vlunacsek-Dudás és Góbi-Ölei (2:3) párosok mérkőztek meg egymással.

A harmadik helyért derekasan vívott Vlunacsek- Dudás páros a Kackó- Kárpáti duó ellen, ennek vége 3:1 lett.

A döntő meccset az összesített tabellát vezető két férfi és párjaik vívták meg, így a Tóth-Tóthné és Góbi-Ölei meccs 4-0-s végeredményekor Góbi István és Ölei Panka nyakába kerülhetett az aranyérem.


Ki kell hangsúlyoznom, hogy a verseny alatt a hölgyek igazi támaszt nyújtottak párjaik számára, a 35 „double checkout”-ból 10-szer a hölgyek szálltak ki. Külön gratuláció nekik ezért.

Vigaszágas versenyünk is volt, melynek győztese Kovács Dávid és Paronai Orsi lett, ők egy üveg pezsgővel lettek gazdagabbak!

Akinek felkeltettük az érdeklődését, jelezném, hogy a következő páros versenyünk tervezett időpontja 2012. novemberben lesz. Pontosabb információkért, illetve a további versenyek időpontjaiért figyeljétek facebook-os oldalunkat, illetve honlapunkat! Mindenkinek jó gyakorlást, és eredményes játékszezont kívánok!

 (Ildu)


2012.szeptember 26.


ZircElérkezettnek gondoltuk az időt arra,hogy megmérettessünk egy komolyabb versenyen is.

Zirc. Ez a neve annak a csodálatos helyen fekvő településnek,ahol megrendezésre került múlt szombaton az idei Steel Nemzeti Bajnokság első fordulója. Azt gondolom szép számú hadsereggel vágtunk neki az útnak,hiszen a nyolctagú delegációból hatan be is neveztünk a küzdelmekbe,ketten pedig úgy gondolták,egyenlőre szemlélődnek illetve szurkolnak a Hírös Hunoknak.

Már az indulásnál érezhető volt,hogy nem lesz sima kiruccanás,ugyanis öltözködési problémákkal küzdött egy-két versenyzőnk Panka ugyan még itthon lecserélte farmerját egy sötétkék szoknyácskára,de az már végképp nem volt várható,hogy még az sem felel meg,csak a FEKETE!

Tibi gondolt a lázadozó Góbi Istvánra,akinek ez volt a szerencséje,hiszen nem engedték volna jó sötétkék farmerjében versenyezni,nadrágcsere lett a vége,Panka pedig kénytelen volt egy közeli ruházati boltot felkeresni,ahol szerencsére lehetett kapni fekete szoknyát,így aztán ha már ennyit utaztunk,egy visszalépés és újranevezés után mindannyian táblához állhattunk.

Nézzük akkor a lebonyolítást,ami számunkra nagyon érdekes volt,hiszen a csoportküzdelmekhez vagyunk szokva,ahol egy -két hiba belefér. Itt azonban nem volt hibázási lehetőség,egyből vérre ment a küzdelem. Az első körben öt leget kellett nyerni annak aki tovább akart jutni.

A 64-be kerülésért a négy fiúból háromnak játszani kellett,Góbi Istvánnak a sorsolás szeszélyének köszönhetően ez játék nélkül sikerült (ezaz).Komolyra fordítva a szót Sere Tibor és Vlunacsek Ferenc legyőzte ellenfelét,Ttrungel Sándor viszont sajnos verességgel zárta a meccset.

Sere Tibor 5 – 2 Nagy Viktor ,Hatos József 3 – 5 Vlunacsek Ferenc ,

Mészáros Ferenc 5 – 0 Trungel Sándor

A 64 között aztán sajnos megmutatkozott,hogy hol tartunk pillanatnyilag,Feri és Tibi 3-3 leget tudott ugyan fogni,Istvánt viszont rendesen elverte a végül előkelő ötödik helyen végző ellenfele.

Barta Zsolt 6 – 3 Sere Tibor ,Balogh Béla 6 – 3 Vlunacsek Ferenc ,Góbi István 1 – 6 Perle Gyula

Levonhatjuk tehát a konzekvenciát,jelentős a lemaradásunk egyenlőre,nem csak az élmezőnytől,de a középmezőnytől is. Azt gondolom azért mindenképpen hasznos volt elutazni,megtapasztalni egy ilyen verseny hangulatát ,színvonalát.

Nézzük a lányokat. Velük kapcsolatban sajnos voltak olyan hangok a verseny előtt,és talán még Ők is kicsit úgy gondolták,hogy nekik még nem kellene indulni ekkora versenyen. Rácáfoltak szerintem,és én úgy gondolom tanulni mindig a legélesebb szituációkban tanul az ember,mindamellett,hogy a szövetség örömmel nyugtázta a két új lány indulását,nekik is talán egy meghatározó élmény lesz a későbbiekre nézve.

Kárpáti Ildiről és Ölei Annamáriáról,Pankáról van szó. Mindketten teljesen esélytelenül indultak,talán még leg nyerésére sem volt sok esélyük,ehhez képest Ildi leget fogott,sajnos többet nem sikerült neki. Új nyíl,erős ellenfél,nem baj Ildi,lesz jobb!

Panka viszont igazán megizzasztotta ellenfelét,nagyon meglephette,hiszen 4-3 arányban vezetett,ekkor már gond volt ellenfelének az is,hogy Panka nincs mezben,és ha hozzávesszük,hogy 0-2-ről fordított,még szebb a történet,sőt nyila volt D2-re utána az 5-5-höz,sajna ez már nem sikerült. Soha nem tudjuk meg mi lett volna ha akkor egál...

Kárpáti Ildikó 1 – 6 Virág Zsuzsanna

Ölei Annamária 4 – 6 Wachter Nikolett

Nagyon szépen játszott mindkét lány,hiszen ellenfeleik több éves rutinnal rendelkeznek,az Ő pár hónapjukhoz képest. Ezúton is gratulálok nekik,így tovább!!!

A férfiak küzdelmét Bezzeg Nándor nyerte Mészáros Zsolt előtt,őket követte Kovács Patrik és Mester zoltán.

A hölgyeknél a döntőben a Nórák csatáját Fekete nyerte Kautzkyval szemben,mögöttük végzett Harsányi Enikő és Szarka Zsuzsanna .

Gratulálunk a helyezetteknek!

A tizenhat közé jutás után csináltak a kiesőknek egy Lucky Looser versenyt,melyen Trungel Sanyi kivételével az összes Hun nevezett. A kb.60 indulóból Vlunacsek Ferenc az igen szép 3. helyet kaparintotta meg,Góbi István a játék elnevezéséhez méltó borzasztó játékkal a 16 közé jutott,a többiek sajnos az elején kipottyantak,a szintén egyenes kieséses,de már csak két nyert legig tartó küzdelemből.

Bravó Feri!!

Összegezve:azt gondolom nagyon tanulságos volt ez a verseny számunkra,ki-ki le tudja vonni a következtetéseket,akinek el kell gondolni az gondolkozzon el,akinek lökést adott az szárnyaljon innentől!


                                                                            (góbi)


2012. augusztus 11.


Ígéretes folytatás!


Egy kis ízelítő a második női- illetve gyermek darts versenyről.

A kezdet sosem könnyű, mondják a nagyok, de nem baj megbirkóztunk vele. Megrendezésre került ugyanis a második női- és gyermek darts verseny, melyet nagy izgalommal vártunk. Mondhatni néhányunk nevében, sokat készültünk a versenyre, kisebb nagyobb eredménnyel. A versenyt Góbi Istvánnak köszönhettük, aki egy kupával készült a győztesnek. A hangulat az elején nagyon jó volt, mindenki a verseny lázában égett, aztán a verseny alakulása közben komolyra fordult, a végére azonban mindenki megbékélt.

Most jöjjön a verseny dióhéjban.

Ismét szép számmal gyűltünk össze, az indulók között kecskemétiek voltak. Először kezdeném a lányokkal: Bozsik Mária (Marika), Sere Tiborné (Zsuzsi), Csontos Angelika, Bombolya Nelli, Soós Zsuzsanna (Nina), Ölei Annamária (Panka), Kárpáti Ildikó és Paronai Orsolya.

A fiúk: Hideg Martin, Trungel Szabolcs és Pancza Bence

Két csoportot alkotott a csapat: A és B csoportot. Az A csoportba Nelli, Bence, Angelika, Nina és Orsi, a B csoportba Marika, Ildi, Panka, Martin, Zsuzsi és Szabi.


A csoport: Az első meccset Ildi és Panka játszhatta, amire már nagyon régen vártunk, és izgalmasnak is bizonyult, Ildi nyert 2:0ra. Martin és Ildi mérettek meg, az eredménye 0:2 lett. Majd következett Zsuzsi és Ildi, melynek eredménye 1:2. Ildi és Szabi játszottak 2:1re. És végül Marika és Ildi eredménye 0:2. A Panka és Martin mérkőzés 2:0ra végződött. Zsuzsi és Panka páros eredménye 0:2. Panka és Szabi meccs vége 0:2. És végül a Marika Panka páros 2:1 lett. Martin és Zsuzsi játékának eredménye 1:2. Martin és Szabolcs meccsét 2:1re Martin nyerte. Marika és Martin mérkőzését Marika vitte 2:0ra. Zsuzsi és Szabolcs mérkőzött a továbbiakban melynek eredménye 0:2 lett. Zsuzsi és Marika játéka 1:2. Végül, de nem utolsó sorban Marika és Szabi mérkőzésének eredménye 1:2.

Ildi: 8 pont, Panka: 4 pont, Martin: 2 pont, Zsuzsi: 2 pont, Szabi: 8 pont, Marika: 6 pont


Jöjjön a B csoport: Nelli és Bence kezdték a játékot, eredménye 0:2. Nelli és Orsi mérkőzése 2:1 lett. A következő játékot Angelika nyerte Nelli ellen 2:0ra. Nina és Nelli között a játék 2:1re végződött. Bence nyert Orsi ellen 2:1re. Majd Bence kikapott Angelika ellen 2:1re. A Nina és Bence mérkőzés eredménye, Nina nyert 2:1re. Orsi játszott Angelikával, melynek eredménye 0:2. Nina és Orsi mérhették össze tudásukat, 2:0 lett az eredmény. Végül az Angelika és Nina összecsapás eredménye, 0:2.

Nelli: 2 pont, Bence: 4 pont, Orsi: 2 pont, Angelika: 4 pont és Nina: 8 pont.


A verseny tovább folytatódott, hiszen az A és a B csoport 2-2 továbbjutója játszhattak egymással.

A továbbjutók az A csoportból, Nina és Bence, a B csoportból pedig Ildi és Szabi. Nina és Szabi kezdhették a játékot, Nina nyert 2:0ra. Majd következett Ildi játszott Bence ellen 2:0ra. A 3. helyért játszott a két fiú Bence és Szabi, melyet Bence nyert 2:0-ra. Végezetül az 1. helyért Nina és Ildi játszhatott, Ildi nyerte 2:0ra.

Az izgalmas és színes mérkőzések eredménye tehát a következő lett: 4. helyen végzett Trungel Szabolcs, 3. azaz bronzérmes Pancza Bence lett, az ezüstérmet Soós Zsuzsanna vihette haza, az aranyérmes Kárpáti Ildikó lett.


Úgy gondolom, mindenki nevében megköszönhetem a fiúknak, hogy sikerült megrendezi egy újabb versenyt, megmérettetést a számunkra. A következő versenyt izgalommal várjuk!


                                                                                            (Orsi)


2012.szeptember.4.

A nyárról!


Lassan vége a nyárnak,amelyen a cikkek sokasága alapján ugyan nem látszik,de igen sok minden történt. Kezdjük talán azzal,hogy a csapat java részt vett egy kiskunmajsai három napos kiruccanáson. Az érintettek elmondása alapján mindenki nagyon jól érezte magát,így tehát megállapíthatjuk,hogy jól sikerült a csapatépítés első állomása. Főzőcskézés,strandolás tarkította az ott lévők hétvégéjét.

Páran pedig úgy gondolták,egy tiszaföldvári nemzetközi verseny is hasonlóan hasznos,és jó szórakozás lesz. Két fiúból és két lányból állt ez a különítmény. Nagyon meg kell dicsérni a lányokat Paronai Orsit és Ölei Pankát,hiszen első steel versenyükön máris köztük dőlt el,hogy a csoportból ki jut a főtáblára. Panka lett a befutó,és a főtáblán mindjárt egy bravúr leget könyvelhetett el a Sport DC egyik klasszisjátékosa Németh Zoli ellen. Gratulálunk,de Orsi is nagy dicséretet érdemel!

A fiúknál Kovács Dávid sajnos a csoportmeccseken nem tudta kiharcolni a továbbjutást,de azt gondolom nagyon hasznos tapasztalatokkal gazdagodott. Góbi István az utolsó csoportmeccsén vesztett,így ha a csoport elsőség nem is,de a továbbjutás meglett. A tizenhat közé jutásért Ziegenhám Medárdot búcsúztatta,de a következő körben a végül döntőt játszó Mészáros Zsolt kitette neki is a stop táblát.

A nyár nagy eredménye még,hogy sikerült jó néhány hölgyet a klub illetve a darts világába bevonzani. Úgy vélem a nekik rendezett versenyek mindenképpen nagy segítségünkre voltak ebben.

Mindig megpróbálom valamelyik lányt rávenni,hogy egy élménybeszámolót írjon nekünk,melyet cikk formájában fogok elétek tárni. Egyet már olvashattatok,a másik készülőben van,melyet Paronai Orsi fogja prezentálni,előre is köszönjük neki!Mi pedig a jövőben is mindent meg fogunk tenni,hogy a hölgyek a klub körül maradjanak,és kövessék Panka,Ildi és Zsuzsi példáját,akik már klubtagok,a többieket is nagy szeretettel várjuk!

Ennek megfelelően találtuk ki a vegyes páros versenyt,mely szeptember 8.-n debütál,reményeink szerint segíti a lányok fejlődését,de a csapatépítés második állomásának is nevezhetjük. Továbbá még azt várom ettől,illetve a többi versenytől is,hogy ne elsősorban az ivászatról szóljon.(Ezzel senkit nem szeretnék megbántani,meg tudom Paliéknak sem ez lesz a kedvenc mondatuk.)

A nyári hónapokban is rendben lezajlottak a Hunok által rendezett versenysorozatok  állomásai (a versenyek eredményei,ponttáblázatok itt böngészhetők), melyeken mindenképpen megállapítható,hogy nagyon sok játékosunknál szép fejlődés látható,amely csak folyamatos edzéssel tartható fenn. Ezért mindenkinek ajánlom,hogy a szeptember 11.-e után kinyitó Ifjúsági házban minél több edzésen vegyen részt.

A nyár lezárásaként a Hunok tisztújító ülést tartottak,melyen sok fontos kérdést sikerült megvitatni,egyik kiemelkedő téma a Ligás versenyek lebonyolítása,hiszen ez nagy mérföldkő újfent a klub életében,amellyel még inkább be tud csatlakozni az országos darts élet vérkeringésébe. Az ülés végén két személyi változást is megvitattak a jelenlévők,nevezetesen Tábori Sándor egyéb elfoglaltságai miatt adta át helyét a felügyelőbizottsági tag posztján Hideg Bencének,a másik változás,a titkári szerepkörben történt Góbi István a sokkal ambiciózusabb Kovács Dávidnak adta át a helyét,mindkettejüknek jó munkát és sok sikert kívánunk!

Kezdődik a 2012-2013-as idény,amelyre nagyon jó felkészülést,a versenyeken pedig nagyon sok sikert kívánunk mindenkinek!

                                                                                    

                                                                                         (góbi)2012.július.30.

Jól sikerült az első!!!


Sziasztok!

Itt a várva várt cikk, amit Góbi Istvánnak köszönhettek.


Kezdeném is azzal, hogy leírom Nektek, mennyire éreztük jól magunkat: nagyon nagyon (nagyon) jól éreztük magunkat
. Nagyon (!) jó volt a hangulat, mindenki kedves volt, mindenki szurkolt mindenkinek.

Folytatásképp jöjjön (nagyjából) a verseny menete és az eredmények.


Szintén Pistinek köszönhetően szép számmal indultunk, Lajosmizséről Szívós Csilla és Bodáné Erzsi, Kecskemétről Trungel Sándor fia, Szabolcs, Sere Tiborné Zsuzsi, Musák Szilvia, Paronai Orsolya, Volák Tímea és Ölei Annamária. Két csoportra lett bontva a csapat, A csoportba került: Zsuzsi, Szilvi, Timi és Panka, B csoportba Erzsi, Csilla, Orsi és Szabi.


A csoport: Az első megmérettetés Szilvire és Zsuzsira várt, amit Szilvi nyert 2:1re. Utána Timi és Panka következett, aminek az eredménye 0:2 lett Panka javára. Zsuzsi 2:0ra megverte Timit, majd Szilvi és Panka közül Panka nyert 2:0ra, Zsuzsi és Panka meccsének 1:2 lett az eredménye, végezetül ebben a csoportban az utolsó játékot Szilvi és Timi játszotta, amit 1:2 nyert Timi
.
Timi: 2 pont, Szilvi: 3 pont, Zsuzsi: 4 pont, Panka: 6 pont.

B csoport: Erzsi játéka Szabival, illetve Orsi küzdelme Csillával 2:0 lett
, Orsi és Szabi közül Szabi játszott jobban 2:1re, a lajosmizsei hölgyek összecsapásában Csilla bizonyult jobbnak 2:1re, Orsi és Erzsi meccse 1:2re végződött, Szabi és Csilla pedig 0:2t játszott.
Szabi: 2 pont, Csilla: 4 pont, Orsi: 4 pont, Erzsi: 5 pont.
(Egyenlő pontszámok miatti mérkőzésnek a pontos eredményét nem tudom, a lényeg, hogy Erzsi jutott tovább.)

Mindezek után az következett, hogy az A csoport első helyezettje játszott a B csoport második helyezettjével, ugyan ez fordítva, tehát Erzsi játszott Zsuzsival, Panka pedig Csillával a döntőbe jutásért. A lajosmizsei hölgyek kiváló teljesítményének köszönhetően egymás ellen játszottak az első és második helyért, így Zsuzsi és Panka csapott össze a harmadik-negyedik helyért.

Az izgalmas mérkőzések után a verseny végeredménye nem lett más, mint hogy 5. helyen végzett holtversenyben Szabi, Timi, Orsi, Szilvi, 4. helyen végzett Zsuzsi, 3. helyen végzett Panka, ezüstérmes Csilla lett és az aranyérmet Erzsi vitte haza.

Lányok nevében is meg szeretném köszönni, hogy csináltatok Ti fiúk nekünk egy ilyen kisebb megmérettetést, nagyon várjuk a következőt.


                                                                                      (Panka)


2012.07.26


Csak CSAJOK!Újabb mérföldkőhöz érkezett el kis klubunk,amely bár nagyon fiatal viszont annál dinamikusabban fejlődő!Tudom,hogy az utóbbi időben számtalan cikkel vagyok adós,nézzétek el nekem,mégis úgy gondoltam,hogy ezt most a többi elé helyezem,már csak azért is, mert mindig a hölgyeké az elsőbbség.Nos,miről is van szó?Nemrégiben,nevezetesen július 14-én rendezte meg a Hírös Hunok Darts Klub az első hölgyeknek,illetve junior korúaknak kiírt versenyét,amelyen a hozzám eljutott információk alapján,mindenki nagyon jól érezte magát.Úgy gondolom igazán hiteles élménybeszámolót leginkább a versenyen résztvevő hölgyek egyike adhat nekünk,ezért nem kis unszolás árán sikerült rávenni a legjobb helyen végző kecskeméti lányt,a hunok kis üdvöskéjét Annamáriát,vagy ahogy a levezető lapon olvastam a mi Pankánkat,hogy ezt elkövesse!A hamarosan elkészülő cikket minél előbb olvasóink elé fogom tárni,amihez nagyon jó szórakozást kívánok,addig is jó gyakorlást és jó játékot mindenkinek!

                                                          (góbi)


2012.05.17

Áprilisban történt!(2.rész)


Ott hagytuk abba az áprilisi események boncolgatását,hogy lezajlott az utolsó Korona kupa,ami valóban nagyon sajnálatos,de tudjuk,hogy valaminek a vége sok esetben egy új dolog kezdetét jelenti.Ennek megfelelően nagy várakozással tekintünk a Műkertvárosi Sportcentrumban kezdődő(folytatódó) sorozat elé,ahová ezúton is mindenkit sok szeretettel meghívunk!

A Hurrikán kupával folytatódott az áprilisi versengés,amelyre csupán tizenhat fő nevezett,de betudhatjuk ezt annak is,hogy hivatalosan munkanap volt ekkor.A verseny talán legnagyobb esélyese,Tóth Zsolt is munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudott részt venni az eseményen,természetesen ez semmit nem von le a helyezettek érdemeiből.

A szokásos lebonyolítás szerint folytak a küzdelmek először a tizenkettőbe kellett bejutni,ami a nem túl nagy létszámú,de annál erősebb mezőnyben bizony nem volt egyszerű feladat.Bera Zoltánnak, Hideg Bencének,Aczél Szabó Jánosnak és Fertig Jánosnak nem sikerült az első lépcsőt teljesíteni.

A tizenkettőben tovább sűrűsödött a mezőny,innen meglepetésre Pancza Csaba és Trungel Sanyi is kizúgott,velük tartott még Dudás Károly és Bágyi Ferenc.

Kialakult a nyolc közötti párosítás.

Szűcs Roland és Szabó Lehel küzdelme nagyon izgalmasra sikerült,ugyanis a négy nyert legig tartó küzdelem csak az utolsóban dőlt el Lehel javára,ezzel a komlói srác eddigi legjobbját hozta a négy közé jutásával,grat.

Labancz Balázs és Kovács Dávid meccse egy kicsit más miatt sikerült izgalmasra de leginkább BORzasztó hosszúra,Balázs is élete egyik legjobbját hozta,csak nem a dartsbanhttp://hiros-ale.gportal.hu/image/smiley/110224/8dancing.gif,de továbbjutott.

Kovács Józsi és Sere Tibor összecsapása meglepően simára sikerült,Józsi esélyt sem nagyon adott Tibinek,nagyon szépen játszott,neki is grat.

Vlunacsek Ferenc és Góbi István küzdelme nagy meccset ígért,ami elmaradt,Feri szó szerint a földbe döngölte ellenfelét,Góbi játékához no komment!

Nos,az elődöntőkben Kovács József és Szabó Lehel csapott össze az egyik ágon.Jó kis meccs volt,de Lehel nem tudta megállítani a gyorsan robogó expressz vonatot,ezzel Józsi már a döntőre koncentrálhatott.

A másik ágon megint egy érdekes meccs alakult ki,ugyanis Vlunacsek Ferenc megkapta ellenfeléül azt a Labancz Balázst akivel ezen az estén nem egyszerű feladat volt megmérkőzni,Ferinek a türelmére is nagy szükség volt,csoda,hogy csak egyszer gurult el a gyógyszere,de leküzdötte ellenfelét.

A harmadik helyért lefolytatott mérkőzés igazából félbeszakadt,de később Szabó Lehel és Labanc Balázs lejátszotta,melyet Balázs megnyert,így az ő nyakába került a bronzérem.

A döntőbe a két legjobban játszó versenyző került,Kovács József és Vlunacsek Ferenc személíében.Meglepően simára sikerült ez a döntő,Józsi gyakorlatilag ahogy kiszállóra ért mindig első nyíllal abszolválta a feladatot.Ezzel április hónapban az övé lett a legfényesebb érem,gratulálunk neki,így tovább.

Természetesen minden helyezettnek és nem helyezettnek is gratulálunk,hisz mindenki küzdött!!!

Következő helyszín egy héttel később az Aladdin kupa volt,melyről részletes beszámolót sajnos nem tudok írni,mivel nem vettem részt az eseményen.

Az biztos,hogy ennek a versenynek úgy vágott neki a huszonkét fős mezőny,hogyha Tóth Zsolt nyer,akkor mindezt zsinórban harmadszor teszi meg,ami azt jelenti,hogy az ő nevét is fel kell vésni a vándorserlegre.Zsolt teljesítette küldetését,nem tudta senki kiénekelni a sajtot a szájából,így bizony csak gratulálni tudunk neki,megérdemli a serleget.

Tehát Tóth Zsolt nyert Vlunacsek Ferenc előtt,őket követte Sere Tibor és Trungel Sándor.Nyolcba jutott még Bene Kitti,Radics István,Cseh Attila és végül de nem utolsó sorban Kisslőrinc Norbert.

Mindenkinek gratulálunk és a továbbiakban is nagyon jó játékot kívánunk mindenkinek!


                                                                                                    (góbi)


2012.05.11

Phil Taylor az élen!

Véget ért a 450000 angol font összdíjazású McCoy's Premier League Darts 2012 csoportköre.Az alábbiakban végignézegethetitek az összes eredményt illetve a tabellát,valamint a további menetrendet.Jó böngészést kívánok mindenkinek!

McCoy's Premier League Darts 2012
McCoy's Premier League Darts


1. hét 
Február 9. - Manchester Arena
Andy Hamilton (98,90/53%) 8-5 James Wade (91,20/56%)
Simon Whitlock (95,80/32%) 7-7 Raymond van Barneveld (102,58/33%)
Kevin Painter (82,67/35%) 8-6 Gary Anderson (80,84/21%)
Adrian Lewis (104,05/58%) 7-7 Phil Taylor (112,79/39%)

2. hét
Február 16. - AECC, Aberdeen
Adrian Lewis
(99,32/64%) 7-7 Raymond van Barneveld (94,70/47%)
Gary Anderson
(84,98/47%) 8-2 Andy Hamilton (84,28/10%)
Phil Taylor
(108,27/47%) 8-5 Kevin Painter (97,00/83%) Taylor 9-nyilast dobott
Simon Whitlock (96,27/50%) 8-4 James Wade (96,08/18%)

3. hét
Február 23. - Odyssey Arena, Belfast

Kevin Painter
(92,03/38%) 8-3 Simon Whitlock (91,63/19%)
Andy Hamilton
(94,53/41%) 7-7 Adrian Lewis (92,29/28%)
Gary Anderson
(102,20/42%) 8-5 James Wade (95,29/45%)
Raymond van Barneveld
(105,93/100%) 4-8 Phil Taylor (112,91/62%)

4. hét

Március 1. - Westpoint Arena, Exeter

Kevin Painter
(91,11/55%) 6-8 James Wade (89,47/50%)
Raymond van Barneveld
(98,30/67%) 8-6 Andy Hamilton (92,25/60%)
Simon Whitlock
(105,44/44%) 4-8 Phil Taylor (117,35/80%)
Gary Anderson
(93,47/47%) 8-1 Adrian Lewis (86,23/9%)

5. hét

Március 8. - The Brighton Centre

Kevin Painter
(93,00/62%) 8-5 Andy Hamilton (93,65/35%)
Phil Taylor
(99,88/47%) 8-1 Gary Anderson (95,02/17%)
James Wade
(96,71/44%) 8-6 Raymond van Barneveld (98,02/33%)
Simon Whitlock
(96,05/40%) 8-4 Adrian Lewis (92,35/27)

6. hét
Március 15. - SECC, Glasgow
James Wade (96,62/38%) 8-5 Adrian Lewis (98,59/83%)
Gary Anderson (90,83/32%) 6-8 Simon Whitlock (97,49/29%)
Phil Taylor (106,05/50%) 8-3 Andy Hamilton (96,39/38%)
Raymond van Barneveld (95,37/44%) 8-5 Kevin Painter (92,45/33%)

7. hét
Március 22. - The O2, Dublin

Andy Hamilton
(97,10/58%) 7-7 Simon Whitlock (96,74/35%)
Adrian Lewis
(94,11/42%) 8-3 Kevin Painter (88,24/21%)
Raymond van Barneveld
(107,22/53%) 8-5 Gary Anderson (105,39/50%)
Phil Taylor
(107,24/62%) 8-2 James Wade (102,07/20%)

8. hét

Március 29. - Motorpoint Arena, Cardiff

Adrian Lewis
(98,03/21%) 4-8 Andy Hamilton (95,33/50%)
James Wade
(96,97/36%) 8-0 Simon Whitlock (80,79/0%)
Andy Hamilton - Gary Anderson

Kevin Painter
(94,38/50%) 2-8 Phil Taylor (113,30/57%)
Raymond van Barneveld
(92,98/40%) 2-8 Adrian Lewis (99,98/44%)

9. hét

Április 5. - Capital FM Arena, Nottingham

Kevin Painter
(100,08/50%) 6-8 Raymond van Barneveld (112,28/67%)
Adrian Lewis
(104,70/57%) 8-5 James Wade (89,04/56%)
Andy Hamilton
(97,43/67%) 6-8 Phil Taylor (103,68/33%)
Simon Whitlock
(101,09/53%) 8-2 Gary Anderson (94,42/33%)

10. hét

Április 12. - Motorpoint Arena, Sheffield

James Wade
(101,02/53%) 8-3 Gary Anderson (95,40/25%)
Simon Whitlock
(103,43/42%) 8-5 Kevin Painter (94,22/50%)
Phil Taylor
(105,02/67%) 8-3 Raymond van Barneveld (100,53/20%)
Adrian Lewis - Andy Hamilton
 
Andy Hamilton
(92,36/44%) 7-7 Gary Anderson (95,94/37%)

11. hét

Április 19. - BIC, Bournemouth

Raymond van Barneveld
(88,77/40%) 4-8 Simon Whitlock (89,75/33%)
Gary Anderson
(85,01/33%) 4-8 Kevin Painter (90,65/42%)
James Wade
(99,30/64%) 7-7 Andy Hamilton (100,41/39%)
Phil Taylor
(98,85/29%) 5-8 Adrian Lewis (101,70/67%)

12. hét

Április 26. - Echo Arena, Liverpool

James Wade
(97,07/54%) 7-7 Kevin Painter (99,14/58%)
Phil Taylor
(104,41/57%) 8-3 Simon Whitlock (100,23/38%)
Andy Hamilton
(95,71/47%) 7-7 Raymond van Barneveld (95,71/39%)
Adrian Lewis
(98,15/37%) 7-7 Gary Anderson (99,26/35%)

13. hét

Május 3. - NIA, Birmingham

Simon Whitlock
(97,46/31%) 4-8 Andy Hamilton (95,43/73%)
Gary Anderson
(98,40/44%) 7-7 Raymond van Barneveld (96,35/58%)
Kevin Painter
(95,44/53%) 8-3 Adrian Lewis (96,47/50%)
James Wade
(93,55/25%) 1-8 Phil Taylor (116,10/67%)

14. hét

Május 10. - Metro Radio Arena, Newcastle

Adrian Lewis
(94,70/67%) 6-8 Simon Whitlock (96,19/40%)
Andy Hamilton
(90,86/42%) 8-1 Kevin Painter (89,51/13%)
Raymond van Barneveld
(94,86/39%) 7-7 James Wade (96,99/35%)
Gary Anderson
(96,08/44%) 7-7 Phil Taylor (105,41/33%)


Play-Off
Május 17. - O2 Arena, London
Elődöntők

Simon Whitlock - Andy Hamilton

Phil Taylor - James Wade
 

PDC Unicorn World Youth Championship Döntő

Michael van Gerwen - James Hubbard


DÖNTŐ

Taylor/Wade - Whitlock/Hamilton


Pénzdíjak

Győztes: £150,000

2. hely: £70,000

3. helyezettek: £50,000

5. helyezett: £40,000

6. helyezett
: £35,000
7. helyezett
: £30,000
8. helyezett
: £25,000
Összesen: £450,000
2012.05.08

Áprilisban történt!(1.rész)


Sajnos kicsit elmaradtam a cikkek megírásával,de sajnos (vagy szerencsére) rengeteg munkám akadt az utóbbi időben.Az egyik versenysorozat áprilisi futamát is ki kellett hagynom,nevezetesen a lajosmizsei versenyt,így erről nem is tudok részletes leírást adni.A többi versenyről összeszedem az emlékeimet,melyeket megosztom veletek a következő pár sorban.

Nézzük idősorrendben az eseményeket.Még mielőtt belevágnék a versenysorozatainkba,március 27.-én egy öttagú különítmény képviselte klubunkat Tiszaföldváron Darts Ligás fordulón,ahol egy újabb érmet sikerült rabolnunk,méghozzá egy ezüstöt.Góbi István a döntőig menetelt,ahol a nagyobb tudás előtt fejet kellett hajtania,ugyanis a régiós lista vezetője Nyíregyházki István adott ízelítőt,hogyan játsszák a nagyok ezt a csodálatos játékot.Az itt az első című cikkemben utaltam arra is,reméljük további kis irományok követik a sajtóban azt a bizonyos elsőt,nos egy pár sorban a Petőfi Népe erről is beszámolt,várjuk a harmadikat,hajrá Hunok!

Akkor térjünk a sorozatokra.A Korona kupával indult ez a hónap,amely nagyon nagy sajnálatunkra ezen a helyszínen utoljára került lebonyolításra :( .Mindenki nagyon szeretett itt versenyezni,azt gondolom óriási szerepe van abban,hogy más városokból ennyi versenyző ellátogat hozzánk az utóbbi időben.Köszönjük a Korona teamnek a hozzáállást.Mostantól a sorozat neve Hírös steel lesz,bárhová költözzön a forgatag használható az elnevezés.Az új helyszín pedig a Műkertvárosi Sportcentrum büféje lesz,melynek nagyon magas mércét kell megugrani,de reméljük képes lesz rá.Rátérünk akkor hát az áprilisi versenyre.Nagyon magas induló létszám jellemezte ezt a hónapot is,ugyanis harminc jelentkező nevezett be összesen,érkeztek Nagykőrösről,Szolnokról és nem utolsó sorban Tiszaföldvárról is.Szolnoki dominancia jellemezte ezt a szombat estét,hiszen innen hárman is bejutottak a legjobb négybe,egy Hírös Hun társaságában.Meglepetésre a nagykőrösi Tóth Zsolt,már a csoportküzdelmek során kapitulált,így a verseny egyik esélyesének esélye sem volt a végső győzelemre.A másik nagy esélyest,Szombati Zsoltot a négy közé jutó Hun Góbi István búcsúztatta még a tizenhat között,megakadályozva ezzel,hogy házi bajnoksággá alakítsák a négyes döntőt a szolnoki fiúk.A nyolc közé még két nagykőrösi Szuda Zoltán és a nagyon szépen játszó Szuda Bence jutottak,valamint a tiszaföldvári és szintén legalább a dobogóra esélyes Balog Zoltán jutottak,és nem hagyhatjuk ki a sorból a másik nyolc közé jutó Hunt Tábori Sándort.sem.Sajnos a klubunk többi játékosa már hamarabb elvérzett.Az elődöntőben Nagy Attila egy jó meccsen 4-2 arányban múlta felül Góbi Istvánt,a másik ágon Katona Tibor bizonyult jobbnak Juhász Attilánál.A harmadik helyért a Hírös Hun 0-2-ről fordítva verte 4-2-re a Szolnoki Baglyot,a döntőben pedig Nagy Attila kétséget nem hagyva senkiben,hogy ezen az estén ő volt a legjobb lemosta földijét a pályáról Katona Tibort.Gratulálunk Attilának és persze minden résztvevőnek!

Folyt. Köv....

                                                                                                    (góbi)

2012.03.28.


Ez a kupa még marad!


Érdekes játék alakult ki az utóbbi időben,a Sport DC egyik játékosa és a Hírös Hunok csapata között.Tóth Zsolt ugyanis a Hunok által lebonyolításra kerülő összes sorozatban azt tűzte ki célul,hogy a három zsinórban aratott győzelem után elvihető vándorserleget elrabolja.Míg a Korona pizzériában kis pestújhelyi segítséggel ugyan,de Zsolt a nulláról indul,addig a Hurrikánban csak magára számíthatott klubunk.Nézzük sikerült-e a feladat végrehajtása.

Tizenkilenc induló vágott neki a márciusi fordulónak,kicsit elmaradt a megszokott húsz fő feletti mezőnytől,de munkanap lévén talán nem meglepő ez az adat.Három öt fős és egy négy fős csoportban kezdődtek a küzdelmek,ahonnan a megszokott két fő továbbjutó került kiemelve a tizenkettőbe,a többiek tovább selejteztek,ahonnan bőven volt meglepetés kieső,Kaczkó Balázsra,Trungel Sándorra és Labancz Balázsra gondolok itt.

A tizenkettőben a szokásokhoz híven a hármas csoportok győztesei bekerültek a nyolc közé,név szerint Vlunacsek Ferenc,Tóth Zsolt,Kovács József és Bera Zoltán.Hozzájuk csatlakozott később Pancza Csaba,Aczél Szabó János,Ecker Mário és Tábori Sándor.Szerencsére Sanyi most nem húzott haza,miután a tizenkettőben kipottyant a csoportjából :).Itt is megvoltak a nem várt kiesők Góbi István és Sere Tibor gondoskodott erről!

Feri Csabát,Zsolt Jánost,Józsi Mariot míg Zoli Sándort küldte pihenni a negyeddöntők végeztével.

Már a nyolc között látszott,hogy az egyik ág nagyon erős,a másik ágon viszont talán könnyebb a döntőbe jutás kiharcolása,és ezzel senkit nem szerettem volna ledegradálni.

A négy között top meccs jött össze,Vlunacsek Ferenc és Tóth Zsolt voltak a résztvevői.Itt lehetett igazán bizakodni a bevezetőben már említett játék sikerességében,és lám Feri odatette magát,és megálljt parancsolt Zsoltnak,szép volt,végre egy Hun megvillant!A másik ágon Kovács József Bera Zoltánt búcsúztatta a további küzdelmektől,azért Zoli négy közé jutása is nagyon szép eredmény.

A harmadik helyért Tóth Zsolt mérkőzött Bera Zoltánnal,és a lényegesen nagyobb tudás győzedelmeskedett.

A döntőben Vlunacsek Ferenc ellenfele Kovács József volt,előbbinek Zsolt kiütése után szinte kötelező volt ezt a meccset megnyernie,be is húzta.Gratulálunk Józsinak is,nagyon szép eredmény a döntőig menetelni,de a legnagyobb gratuláció Vlunacsek Ferencnek jár,szép volt!


                                                                                            (góbi)


2012.03.22.


Pestújhelyi döntő!


A márciusi Korona kupán a másnapi csapatbajnokság miatt a megszokott húsz fő feletti létszám helyett mindössze egy tizennyolc fős mezőny verődött össze.A nagykőrösi és szolnoki versenyzők nagy része ezen esemény miatt maradt távol.Igaz,így is bomba erős lett a versenyezni vágyók névsora,ugyanis megtiszteltek bennünket Pestújhelyről,Végső János és Szabados Attila személyében.János a közép-magyarországi régió második,míg Attila a harmadik helyén áll,és ha hozzávesszük a Sport DC-s Tóth Zsoltot,aki ugyancsak ezen a listán található negyedik helyével,joggal mondhatjuk,hogy igen erős megmérettetés elé néztünk.Ráadásul két német állampolgár is indult,így pedig akár nemzetközinek is minősíthetjük a versenyt.

Az első körben mindössze két játékos búcsúzott a mezőnytől,a csoport meccsek lényege inkább az volt,ki kit kap a tizenhatos táblán,ahol már egyenes kiesésben folyt tovább a küzdelem.

Ebben a szakaszban Trungel Sándor Szabó Lehelt,Vlunacsek Ferenc Bene Kittit,Szabados Attila Aczél Szabó Jánost,Farkas János Ecker Máriot búcsúztatta,továbbá Tóth Zsolt S. Wolfgangot,Góbi István Kovács Dávidot,Labancz Balázs Sere Tibit pihentette,végül a Jánosok csatáját Végső nyerte Fertiggel szemben.

A nyolc között Tóth Zsolt elpáholta Trungel Sándort,Szabados Attila Farkas Jánost állította meg ,Végső János Labancz Balázst búcsúztatta,Góbi István pedig Vlunacsek Ferencet győzte le.

A négy közé bejutott tehát a fentebb említett trió,velük még egyetlen Hun próbálta meg felvenni a harcot,kevés sikerrel.

Az elődöntőben Szabados Attila és Tóth Zsolt nagyot vívott,de előbbi került ki győztesen ebből az ütközetből,a másik ágon Góbi István próbálta megállítani Végső Jánost,és ha három-háromnál a döntő legben a Hun nem ilyen …. a kiszállón,akkor sikerült volna,de nincs volna ebben a sportban sem.Ha hét-nyolc nyíl nem elég valakinek kiszállni,az vesszen!!!

Így aztán a harmadik helyért Tóth Zsolt valósággal lemosta a tábláról Góbi Istvánt,hozzáteszem Zsolt nagyon jól dobott ekkor.

A döntő viszont,amely házi döntővé vált,nagy csatát hozott,melyet Végső János megnyert Szabados Attila ellen.Ezzel tulajdonképpen Zsolt vesztett a legtöbbet,hiszen a három sorozatból kettőben egy lépésre van a vándorserleg megszerzésétől,itt most kezdheti elölről.Lehet ,hogy el kellene hívni Jánosékat a Hurrikánba és az Aladdinba is?Persze hogy nem,nekünk kell őt elcsípni,és közeleg az idő!


                                                                                                           (góbi)


2012.03.21.


Zsolt egy lépésre a kupától!A márciusi Aladdin kupán is nagyon sokan indultak,mégpedig huszonnégy versenyző adta le nevezési szándékát.A létszám tökéletes,hiszen négy darab hat fős csoportot lehetett kialakítani,ahonnan az első kettő kiemelve jutott be a legjobb tizenkettőbe,a többiek újabb esélyt kaptak ennek eléréséhez.A legnagyobb meglepetés búcsúzók az elején,mindenképpen Trungel Sándor és az eddig az Aladdin összetettet vezető Fertig János volt,de a legutóbbi versenyen nyolc közé jutó Szívós Csilla is már itt elvérzett.

A tizenkettőben a szokásos lebonyolítás zajlott,a négy darab három fős csoport győztese kiemelve a nyolc közé jutott,név szerint Tóth Zsolt,Vlunacsek Ferenc,Sere Tibor és Góbi István.A maradék nyolc ember keresztbe sorsolva egy-egy ellen küzdöttek tovább ,a győztesek szintén a nyolc között találták magukat.Már aki,történt ugyanis,hogy Tábori Hun Sándor,miután a tizenkettőben a csoportjában vesztett,megkérdezett valakit(!),hogy kiesett-e,azt a választ kapta,hogy igen,és ő az első Kecskemétre induló gépjárművel tovaszállt(!),így ellenfele játék nélkül masírozott be a nyolcasba.Úgy látszik két-három év alatt sem sikerül megtanulni egy ugyanúgy lezajló verseny menetét,és ezzel nem akarom bántani Sanyit,ugyanis nem ő az egyetlen.

Na,térjünk vissza a küzdelmekhez,a nyolc között eget rengető nagy meglepetések nem történtek,Tóth Zsolt Erős Tamást,Sere Tibor Pancza Csabát,Vlunacsek Ferenc Bíró Sándort,Góbi István Rubos Bélát győzte le.Ez azt jelentette,hogy három Hun próbálhatta megállítani a Sport DC játékosát.

A négy között Tóth Zsolt Sere Tiborral mérkőzhetett,melyet Zsolt talán túl könnyedén is tudott teljesíteni,a másik ágon Vlunacsek Ferenc hasonlóan simán tudott túllépni ellenfelén Góbi Istvánon,nem ez volt eddigi legjobb meccsük.

A harmadik helyért lejátszott mérkőzésen Sere Tibor és Góbi István küzdelmét utóbbi nyerte,sajnos meglepően simán,Tibitől többet várunk,tudjuk,hogy többet tud!

A döntőben nagy csata volt várható,nagyon bíztunk a fináléba jutott Hunban,de Tóth Zsolt végül négy-kettő arányban jobbnak bizonyult Vlunacsek Ferencnél,így Zsolt a Hurrikán után itt az Aladdin presszóban is egyetlen lépésre került a vándorserleg elhódításától,fel van adva a lecke,a jövő hónapban valakinek extra teljesítményt kell nyújtani,ha meg akarjuk őt állítani,de tudjuk,hogy a lepényhal megy elöl....

Kiemelni igazán,a lajosmizsei versenyzőket tudom megint,hiszen a legjobb nyolcba megint hárman is oda tudtak érni,Rubos Béla és Erős Tamás is nagyon jól dobott,kiszállókon buktak el a legtöbbször,Bíró Sanyi pedig a múlt hónapban és most is itt vérzett el,gratula nekik is,így tovább!!!


                                                      (góbi)


2012.03.01.


Itt az első!


Klubunk egy újabb nagy mérföldkőhöz érkezett el!A címben már utaltam rá,hogy itt az első,de nagyon reméljük,hogy nem az utolsó.

Hogy miről is van szó?Nagyon szép dátum ez,hiszen amellett,hogy ez a tavasz első napja,klubunk által elért eredmény először került valamely sajtó hasábjain publikálásra!

A múlt hét szerdán történt ugyanis,hogy csapatunkból öt fő,név szerint Sere Tibor,

Labancz Balázs,Trungel Sándor,Vlunacsek Ferenc és Góbi István felkerekedett és elutazott a Steel Magyar Darts Liga szolnoki fordulójára,amelyen két versenyzőnk Vlunacsek Ferenc és Góbi István csak az elődöntőben vérzett el,így mindketten bronzéremmel a nyakunkban térhettek haza.

Erről pedig a mai Petőfi Népe napilap Grátisz mellékletében olvashattok pár sorban,illetve itt említik meg Labancz Balázs december 27.-én Tiszaföldváron elért nagyon szép harmadik helyét!

Azt gondolom,ez az eredmény alig négy hónappal klubunk hivatalos megalakulása után igen szép eredmény!

Így tovább,”Menni fog” HUNOK!!!


                                                             (góbi)


2012.03.01.


Megcsinálta!Előző cikkemben azt firtattam,vajon Tóth Zsolt be tudja-e gyűjteni a február hónapban a Hunok mindhárom sorozatában az aranyérmet. A Hurrikán és az Aladdin győzelem után a Korona pizzériában kellett bizonyítania. Nos,a feltett kérdés már nem kérdés,megválaszolta,mégpedig igennel,úgy hogy a kérdezőhöz a sors kegyes volt,hiszen megkapta a lehetőséget,hogy saját kezűleg állítsa meg a robogó gyorsvonatot. De ne szaladjuk elébe a dolgoknak,nézzük sorjában,mi történt a februári Korona kupán.

Megint nagyon szépen összejöttünk erre a versenyre,és külön öröm,hogy a nagykőrösi versenyzők ismét tiszteletüket tették nálunk,ezzel is növelve a verseny rangját. Huszonhárom nevező kívánt megküzdeni egymással. Négy illetve egy három fős csoport került kialakításra,itt jegyezném meg sajnos a legjobb 16 között a lebonyolításba hiba csúszott,aki ezzel bármilyen hátrányba került attól a Hunok nevében elnézést   kérek,ígérem minél több versenyt rendezünk annál kevesebb lesz a hiba,még egyszer sorry.

Visszatérve a versenyhez,a csoportküzdelmek után a legjobb 16 között négy nyert leges meccsek kerültek lebonyolításra,mely nagy küzdelmeket hozott,ha megengeditek itt nem írom le az összes meccset,de gratulálunk az idáig eljutóknak.

A nyolc között Tóth Zsolt id.Szuda Zoltánt ütötte ki,Farkas János bánatunkra egy hunt Vlunacsek Ferencet állította meg,Zatykó István Szuda Péternek parancsolt megálljt,Góbi István egyedüli hunként tartotta életben a reményeket ifj.Szuda Zoltán jegelésével.

Négy között aztán Tóth Zsolt gond nélkül lépett át Farkas Jánoson,Góbi István viszont óriási küzdelemben 1-3-ról fordítva jutott a döntőbe.

Elérkeztünk a döntőhöz,itt utalnék vissza a már korábban írt lehetőséghez,a kérdező és a kérdezett csatájához. Nos,nem szavakban adott választ Tóth Zsolt Góbi Istvánnak,hanem megmutatta nem elég 3-2-re vezetni,ugyanis a Sport DC. versenyzője innen fordítva nyert 4-3 arányban a Hírös Hunok DC. játékosa ellen,ezzel februárban mindhárom sorozatban begyűjtve az aranyérmet.

GRATULÁLUNK!!!

Érdemes mindhárom sorozat tabelláját böngészni. Most egy kis szünet,de március 10.-én az Aladdin presszóban folytatódnak a küzdelmek,addig is mindenkinek jó felkészülést,a versenyen pedig jó játékot kívánok!!!


                                                          (góbi)


2012.02.23.

Taggyűlés


Most a versenyek közti jelentős szünetet arra szeretnénk felhasználni,
hogy az amúgy is kötelező évi taggyűlést megejtsük,az ezzel kapcsolatos
különböző beszámolókat megtartsuk.
Ezt az eseményt február 25-én(szombat) 16 órára a mindenki által jól ismert
Hurrikán presszóba szerveztük,remélem mindenki részt tud venni rajta,
nem bánnám,ha visszajeleznétek vagy e-mailen,vagy a honlapon a chaten!
Mindenkit szeretettel várunk,a nyilaitokat pedig ne hagyjátok otthon,a gyűlés
végeztével összemérjük az erőinket!2012.02.16.

Vajon a Koronában is sikerül?Ez a kérdés Tóth Zsolt februárban a Hírös Hunok szervezésében lebonyolított versenyeken elért eredményei nyomán igencsak aktuális. Aki nem tudná,annak elárulom,Zsolt ebben a hónapban mindkét versenyt megnyerte,mind a Hurrikánban,mind pedig az Aladdinban elhódította az első helyet. Így aztán az a kérdés (bár nem akarok nagy terhet rakni a vállára),abszolút esélyesként sikerül-e tripláznia a farsangi mulatságok havában. Ha a Koronában is nyerne,az nem lenne kis teljesítmény azt meg kell hagyni,de a Hunok nevében mondhatom,nem adjuk olcsón (remélem).De nézzük sorjában az eseményeket. Először a Hurrikánban lebonyolított versenyről pár szót.A borzasztó időjárás ellenére is húsz induló feszült egymásnak. A nagyon kemény csoportküzdelmek alatt akadt pozitív és negatív történés is, pl. Bágyi Feri jó játéka illetve a játékba visszatérő Illich Zoltán játéka kellemes,míg Vlunacsek Ferenc illetve Pancza Csaba kiesése kellemetlenebb meglepetés volt. A nyolc között aztán Tóth Zsolt Kovács Janit kiütötte,Góbi István szoros meccsen búcsúztatta Sere Tibort, Trungel Sándor Kaczkó Balázst állította félre,Kovács József pedig Bágyi Ferencet ütötte el a további játék lehetőségétől.A négy között Tóth Zsolt elintézte Trungel Sándort,a másik ágon Góbi István Kovács Józsefet küldte a bronzéremért játszani.A bronzmeccsen aztán Kovács József nem bírt az év elején gyengélkedő,de újból erőre kapni látszó Trungel Sándorral,így ez az érem Sanyi nyakába került. Az aranyért jó küzdelmet láthattak azok akik ki bírták várni a verseny végét,izgalmas hét legben eldőlő a legvégén nagy bullos kiszállóval tarkított meccs volt,melyen hiába vezetett 3-2-re Góbi István,Tóth Zsolt remek játékkal a maga javára fordította az állást,így megérdemelten nyerte immár zsinórban másodszor a Hurrikán kupát!GRATULÁLUNK!!!

Egy hét múlva aztán az Aladdin presszóban Lajosmizsén folytatódtak a küzdelmek,ahol ezen a szép szombat estén rengeteg,szám szerint 25 induló torlódott fel. Ezért arra gondoltam,nem kellene 17 embert vigaszágra küldeni,beiktattam egy 16 közötti kis játékot. Néhány embert ez nagyon megfogott,nem értették miért játszanak még mindig,de egyszer csak eljutottunk a nyolc közé(már aki),és a lebonyolítás innen már a szokásos volt. Több kellemes meglepetés is volt ezen a versenyen,Legelőször is Szívós Csilla teljesítménye mindenképpen kiemelendő,nyolc közé jutása ekkora és ilyen erős mezőnyben megsüvegelendő. BRAVÓ Csilla!!!A másik a házigazda Bíró Sándor nyolc közé jutása volt,bár ő a verseny előtt megígérte szétcsap most már a mezőny közt,ennyi jött össze ezen a versenyen neki,szép volt Sanyi!A következő Szűcs Roland,nagy reményekkel érkezett,és lám-lám,nem maradt vágyálom a döntő,Tóth Zsolt azért még nagy falat volt neki. Akiről nem szabad megfeledkezni,és ha az Aladdin sorozat tabellájára nézünk,nagy hiba is lenne az Fertig János,ismét a négyben,és ez a megbízható teljesítmény ebben a sorozatban az élre is repítette őt. Trungel Sanyi ahogy már említettem ébredezik téli álmából,ismét egy harmadik hely, februárban ez már a második bronz,ahogy Jónás Laci barátunk mondaná „menni fog”. És akkor az élen végző Tóth Zsolt következik.Ezt is begyűjtötte,esélyeshez méltóan meg sem állt az aranyéremig,de ő természetesen a verseny előtt kategorikusan kijelentette győzni jött ide,valahogy így is kell ezt csinálni,mi pedig ismét csak gratulálhatunk neki,és GRATULÁLUNK is!!!

Folytatódik a hétvégén,szombaton(febr.18) a Korona Pizzériában 18 órai kezdettel a küzdelemsorozat,mindenkit nagyon sok szeretettel várunk,jó játékot mindenkinek!!!

                                                                                         

                                                                                         (góbi)
2012.01.26.

A végére lendült bele!

Az elmúlt hét végén lenyomtuk az idei első Aladdin kupát Lajosmizsén!Sajnos a vendéglátónk Bíró Sanyi magas lázzal feküdt otthon,így nem lehetett jelen,reméljük meggyógyult azóta,amennyiben nem mindannyiunk nevében jobbulást kívánok neki!
Térjünk rá a versenyre. Ismét nagyon szép számban jelentek meg a versenyezni vágyók,hiszen huszonnégyen iratkoztak fel a nevezési listára a verseny kezdetéig. A csoportokból szokás szerint 2-2 versenyző jutott egyenes ágon a 12 közé,a többiek vigaszágon selejteztek tovább. Meg kell említenem a hölgy versenyzőket,akik egyre több fejtörést okoznak a fiúknak,név szerint
Orsós Szabina,Szívós Csilla és Bene Kitti,utóbbi nem mellesleg búcsúztatta a Hurrikán versenysorozat címvédőjét. Gratulálunk nekik,szépen játszottak mindhárman,így tovább csajok!!!
A nyolc között Vlunacsek Ferenc Bogdán Tibort ejtette ki,Pancza Csaba Kaczkó Balázsnak parancsolt megálljt,Fertig János Cseh Attilát ültette kispadra,Góbi István Kovács Józsefet küzdötte le. Itt megemlíteném Cseh Attila játékát,ő az utóbbi időben nagyon sokat fejlődött,egyedüli lajosmizseiként jutott a nyolcba,reméljük ez a fejlődés töretlen marad,hajrá!
A négy között Vlunacsek Ferenc meglepően könnyedén 3-0-ra verte Pancza Csabát,a másik ágon
Góbi István Fertig Jánost múlta felül ugyanilyen arányban.
Az kisdöntőben Fertig János és Pancza Csaba óriási,ám ugyanakkor nagyon jó hangulatú meccset vívott,amelyből Jani jött ki győztesen,ezzel megszerezve a bronzérmet!Itt mindenképpen meg kell említeni Fertig János utóbbi időben nyújtott teljesítményét,látszik játékán a gyakorlás. Bravó János,így tovább!!!
Elérkeztünk a döntőhöz,Vlunacsek Ferenc és Góbi István között,amely négy nyert legben dőlt el. A meccs előtt azt mondtam Ferinek,mindegy ki nyer,jó meccs legyen!Azt gondolom ez a vágyam maximálisan teljesült,a végletekig kiélezett mérkőzésen Vlunacsek Ferenc 4-3 arányban diadalmaskodott!GRATULÁLUNK!!!
Elmondása szerint Feri mérkőzésről mérkőzésre jobban játszott,és a döntőben nyújtotta a legjobbat!Ez lesz az Feri,kapd el azt a bizonyos fonalat(csak adjál belőle nekünk is)!
Nem mehetünk el szó nélkül a lajosmizsei fiúk fejlődése mellett sem,említettem már Cseh Attilát,mellette mindenképpen dicséret illeti Joó Pált is(neki itt kívánnék boldog névnapot),de a többi mizsei is nagyon szépen játszott!
A következő állomás február 4.-én a Hurrikán kupa lesz,ismét mindenkit nagyon sok szeretettel várnak a Hunok!!!
 

                              
                                                                                                            
(góbi)

2012.01.18.

Tóth Zsolt megállíthatatlan volt!


Az idei év első Hurrikán kupája is lezajlott,melyen 18 sikerre éhes versenyző állt a tavalyi évben megszokott két táblához.Egyre inkább azt lehet mondani,hogy minden csoport erősnek tűnik,így a 12,illetve nyolc közé jutás mindenkinek igen nagy feladat.
Nos,a nyolc közé két meglepetés ember érkezett,Kovács Dávid és Farkas Péter.Ezzel nem a játéktudásukat szeretném megkérdőjelezni,de tény,hogy nekik ritkábban sikerül ide bejutni riválisaiknál.
Dávid keveset játszik,ritkán indul,Peti meg nem elég kiegyensúlyozott,nehezen függetleníti magát a külső körülményekkel szemben.Gratulálunk mindkettejüknek.
Nyolc között Sere Tibi Vörös Mikit,Pancza Csaba Farkas Petit,Tóth Zsolt Góbi Istvánt,Kaczkó Balázs pedig Kovács Dávidot búcsúztatta.
A legjobb négyben Tóth Zsolt nullára oktatta Pancza Csabát,Sere Tibi pedig Kaczkó Balázst múlta felül.
A bronzcsatában Pancza Csaba jobbnak bizonyult Kaczkó Balázsnál!
A Döntő négy nyert legig ment,ahol Tóth Zsolt minden kétséget szertefoszlatva 4-0 arányban adott leckét a döntő Hunjának Sere Tibornak!
Gratulálunk Zsoltnak,és köszönet,hogy megtiszteli részvételével társaságunkat,hiszen így időről- időre lemérhetjük,hol tartunk.
Néhány szó a meglepő kiesőkről,bár el kell ismerni,ebben a rendszerben nagyon jól kell időzíteni a jó játékot.
A többi kieső megsértése nélkül,nekem Labancz Balázs,Tábori Sándor idő előtti búcsúja meglepő,illetve a decemberi címvédő Kovács Józsi,valamint a tavalyi sorozat győztese Trungel Sándor,és a szorosan mögötte végző Vlunacsek Ferenc kiesése jelentett csalódást.Remélem mihamarabb összekapják magukat.
Végül pár szóban a hétközi  Steel MDL versenyről,amelyet a nagykőrösi Huszár Pubban rendeztek.
Öt versenyzővel képviseltük magunkat,akik közül ketten a csalódást jelentő csoportkieső helyet csíptük meg Sere Tibi és Góbi István.A másik három játékosunk Vlunacsek Ferenc,Kaczkó Balázs és Labancz Balázs a 16 közé jutott,Feri itt búcsúzott. A két Balázs viszont összefutott,és a Balázsok harcát Labancz nyerte,így a nyolc közé jutott.Sajnos itt már neki is kitették a STOP táblát,de így is szép eredmény,grat. Balázs!
Hétvégén (jan.21.szombat) ismét verseny a lajosmizsei Aladdin presszóban!Mindenkinek jó pontgyűjtögetést!
Hajrá Hunok!!!


                                                           
(góbi)
2012.01.13.

Jó tudni!

A 2012. évi versenysorozatokról nem árt tudni egy két dolgot.Azt  gondolom az előző évben is nagyon
szép díjazás kísérte a sorozatokat,ez ebben az évben sem lesz másként,ezért mindenkinek érdemes a
legnagyobb erőbedobással küzdeni.Apró változások lesznek,ezeket próbálom maradéktalanul leírni most.
Ilyen lesz például,hogy az 5-8.helyért nem tervezünk mérkőzéseket,ezekért a helyekért a játékosok egyforma
pontot kapnak.Helyette viszont egy Lucky Loser egyenes kieséses vigaszversenyt tervezünk softban az összes kieső részvételével.A versenyeken résztvevők alapból ponttal gazdagodnak,megfelelő számú induló esetén steel-ben a 16 közé jutást,a soft versenyeken a 12 közé jutást is plusz pontokkal díjazzuk.
A nevezési díjak is némiképp változnak a soft versenyeinken 600 HUF,a Korona steel versenyen 1000 HUF
lesz a beugró,de Itt meleg egytálétel várja a résztvevőket.
A pontozási rendszernél úgy gondoltuk,hogy mivel az igazi darts a steel,ez meg is fog látszani a pontok közötti különbségben,viszont érdemes mindhárom sorozatban gyűjtögetni,mert idén is díjazva lesz
összetettben az első öt helyezett klubtag.Ezek alapján nézzük a pontrendszert:
Soft versenyeken: 1 pont az indulásért
                                2 pont a 12-be kerülésért
                                6 pont 5-8. hely
                                12 pont 4. hely
                                14 pont 3.hely
                                16 pont 2.hely
                                20 pont 1.hely
Steel versenyen:  2 pont az indulásért
                              4 pont 16-ba kerülésért
                              8 pont 5-8. hely
                              14 pont 4.hely
                              16 pont 3.hely
                              20 pont 2.hely
                              24 pont 1.hely

Közben az első verseny le is zajlott a Korona pizzériában,és nagyon szép számú versenyző látogatott el,
pontosabban 27 induló jött össze.Nagy örömünkre megtiszteltek bennünket Szolnokról és Nagykőrösről is,köztük Mészáros Zsolttal,aki egyben a verseny első számú esélyese is volt.Óriási eredmény,hogy ebben
az erős mezőnyben két Hun került a legjobb négy közé.
Öt darab három és három darab négy fős csoportban kezdődtek a küzdelmek,minden csoportból 2-2 versenyző jutott a legjobb 16-ba.Innentől négy nyert leges,egyenes kieséses játék vette kezdetét.A végeredmény:
      1.Szombati Zsolt (Szolnok Baglyok)
      2.Tóth Zsolt        (Bp.,Sport DC)
      3.Bogdán  Tibor (Hírös Hunok)
      4.Góbi István      (Hírös Hunok)
      5-8.Szuda Bence(Nagykőrös Huszár Pub)
            Zatykó István(Nagykőrös,Huszár Pub)
            Mészáros Zsolt(Bp.,Sport DC)
            Farkas János(Kecskemét)

És már itt a következő megmérettetés,hiszen hétvégén január 14.-én Hurrikán Soft verseny,mindenkinek
jó versenyzést kívánok,Hajrá Hunok!!!

                        
                                                                            
(góbi)

 

2012.01.11.


2011 az igazi indulás éve!


Biztosan észrevettétek,hogy nagyon régen jelentkeztem bármiféle irománnyal is.
Azt gondolom a klubunk életében sokkal fontosabb dolgok történtek,mint egy-egy Hurrikán kupa,
Aladdin kupa vagy az egyre színvonalasabb Korona kupa történései,illetve ezen eseményekről történő részletes beszámolók..Természetesen mindhárom versenysorozat nagyon fontos a klub életében,de amit a tavalyi év számunkra tartogatott,az mindezeken túlmutat,és talán egy szép,fényes jövő felé indította el a mi kis lelkes társaságunkat.
Miről is van szó?A HÍRÖS HUNOK DARTS KLUB a 2011-es évben hivatalosan is bejegyzésre került a cégbíróság által!!!Nagyon komoly és fontos lépés ez,hiszen így már teljes jogú tagja lett a Magyar Darts Szövetségnek,megkönnyítve klubtagjainak a komoly versenyeken való részvételt,és ami talán még fontosabb,színvonalas országos versenyek megrendezésére nyerhet jogot.
A klub története egészen 2008-ig nyúl vissza,de 2011-ben egy új időszámítás vette kezdetét a hivatalos megalakulással!Ebben a nagy lépésben elévülhetetlen érdemei vannak Sere Tibornak,aki az egészet koordinálta,de természetesen a klubtagok segítsége nélkül ez nem ment volna,úgyhogy
NAGY GRATULÁCIÓ A HUNOKNAK.
A jövőben minden fontosabb eseményről igyekszem legalább egy pár szóban beszámolni,itt szeretnék megkérni mindenkit arra,hogy aki bármilyen nem általunk rendezett versenyen részt vesz,egy a versenyen indulók számát ,elért helyezését tartalmazó e-mailt szíveskedjen küldeni nekem (greeneagle33@gmail.com),vagy SereTibornak(seretibor@hiroshunokdc.hu).
A tavalyi évben a fentebb említett három versenysorozat zökkenőmentesen lezajlott.Szép nyereményeket osztott ki a klub a tagoknak,hiszen a dobogósok különböző időtartamú tagdíjfizetési kedvezményekben részesültek.Továbbá az összesített táblázaton az első öt helyezett a Nemzeti versenyeken való részvételre feljogosító kártyát nyert.Az idei évben is érdemes lesz küzdeni ezekért a helyekért,sok meglepetésben lesz részetek.
Nézzük akkor a sorozatokat:

A Hurrikan soft darts eredményei:       1.Trungel Sándor     130p
                                                                2.Vlunacsek Ferenc 110p
                                                                3.Pancza Csaba         94p

Az Aladdin soft darts:     1.Sere Tibor       154p
                                         2.Kaczkó Balázs 110p
                                         3.Góbi István        96p

A Korona steel darts:     1.Vlunacsek Ferenc 150p
                                         2.Sere Tibor               80p
                                         3.Trungel Sándor       68p

A három sorozat összesített eredménye:          1.Vlunacsek Ferenc 306p
                                                                              2.Sere Tibor              302p
                                                                              3.Trungel Sándor      214p
                                                                              4.Góbi István             206p
                                                                              5.Kaczkó Balázs       176p                    

Gratulálunk a helyezetteknek!!!

                                                  ( góbi )

2011.03.17.

Hun vót,Hun nem vót....Ezzel a címmel az utóbbi két verseny eredményét szeretném aposztrofálni.Ugyanis a februári versenyen még csak két Hírös Hun közé tudta beverekedni magát Kovács Józsi,nem kis teljesítményként elérve a második helyezést,azonban a márciusi versenyen a fiaink a dobogót tekintve gyakorlatilag seHUN nem voltak.Jó lesz,ha mindenki összekapja magát,vagy másik megoldásként mindenkiből Hírös Hunt kell csinálni,akkor tuti a dobogó!
Na,de a viccet félre téve ebben a cikkben kissé más aspektusból tudom megközelíteni a dolgokat,ugyanis a februári versenyen nem tudtam részt venni,és sajnos senki nem vállalt fel egy beszámolót,a márciusin pedig csodálatos teljesítményem után hamar elköszöntem a mezőnytől,és másnapi munkámra pihentem.Ezért most nem is fogom részletezni ki,hogyan jutott honnan-hová.Inkább egy-két teljesítményt szeretnék kiemelni,illetve az elkövetkező versenyekhez kedvet csinálni.
Elsősorban azt gondolom KOVÁCS JÓZSEF kitűnő eredményét,és ehhez a sporthoz való hozzáállását szeretném megemlíteni.Igaz,hogy egyik hónapban sem tudott végül győzedelmeskedni,de aki két
egymást követő versenyen döntőt tud játszani,az előtt le a kalappal.Hozzáállását pedig azért emelném ki,mert szerintem nem sokan hallhattuk őt káromkodni egy-egy rosszul sikerült dobás után.
Következő versenyző akit kiemelnék,és nem véletlen az utóbbi két győztes előtt,az TRUNGEL SÁNDOR.
Idén mind a három a versenyen a legjobb négy között végzett,stabil teljesítményével vezeti az idei
grand-prix-t,sőt szép csendben átvette a vezetést az örökranglistán is.Versenyt idén
még nem nyert ,
de lehet,hogy a végén ez az állandó jó helyezés többet fog érni,mint egy-két győzelem.
Következőként ANDRÁS ATTILA lenne akit kiemelnék,ebben az évben először szerzett pontot,
és mindjárt a lehető legtöbbet,és mindezt az idei talán legtömörebb mezőnyben,ahol szinte csak olyanok indultak,akik esélyesek voltak a nyolc közé jutásra.
Meg kell említeni még TÁBORI SÁNDORT bár az ő hullámzó teljesítménye kérdéses,hogy a végén mire lesz elég,mindenképpen dícséret illeti a februári elsőségért.
Totál ugyanebben a cipőben jár Góbi István,januári elsőséget nagy űr követi.
PANCZA CSABA is minden hónapban pontszerző helyen van,most bánhatja,hogy januárban nem volt hajlandó az 5. helyért küzdeni,most lehet,hogy a 3.helyen állna a grand-prix-ban.
Ifj.KOVÁCS ATTILÁT emelném még ki,aki a februári győztest búcsúztatta a vigaszágon,kilőve a D4-et!
Meg kell jegyeznem Faragó Józsi,a tavalyi versenysorozat győztesének gyengébb szereplését,ennek okait egyszer talán egy interjúban elmondja :-).
Aki kíváncsi hogy áll a grand-prix,illetve az örökranglista az a versenyek és ranglisták menüpont alatt böngészheti a tabellákat.
Ennyit az elemzésekről,mert nincs túl sok idő a dicsfényben fickándozni,illetve a sebeket nyalogatni,
ugyanis a hétvégén március 19-én 16 órási kezdéssel az első Kecskemét Korona steel verseny kerül megrendezésre az Izsáki úton a Korona Pizzériában,
majd ezt követi április 2-án az Ifjúsági Otthonban egy nyílt steel darts verseny.
Minden érdeklődőt vagy versenyezni vágyót nagyon sok szeretettel várunk!!!


                                                 (góbi)


2011.01.08


Faragó Józsinak sem sikerült a bravúr!!!


A 2011.évi versenysorozat rögtön egy nagyon izgalmas kérdéssel indult,vajon az előző év utolsó két versenyén diadalmaskodni képes Faragó Józsi ezt az évet is tudja-e versenygyőzelemmel kezdeni.Ez azért volt kiemelten érdekes,mert ha valaki zsinórban három hónapon át az élen tud végezni,hazaviheti a nagy vándorserleget.Erre eddig emlékeim szerint egy embernek volt esélye,Sere Tibornak,de a harmadik lépcsőfokon nem tudott fellépni,most Józsi,ha nem is ugyanabban a cipőben,de mindenképpen hasonlóban járt januárban.Nagy nyomást helyeztek rá    ellenfelei,hiszen kisebb szövetség alakult a ranglistavezető megállítására!Na,de ne szaladjunk ennyire előre,kezdjük a csoportmeccsekkel.Nagyon szép számú versenyző gyűlt egybe az év első versenyén,számszerint huszonkettő.Két hatos és két ötös csoportban kezdték meg a versenyzést a játékosok.
Az "A" csoportban Faragó József,Tábori Sándor,Tóth Péter,Aczél Szabó János,Bozsik Mária és Kovács József kapott helyet,Tábori Sanyi és Faragó Józsi volt a nyerő,a többiek vigaszágon.
A "B" csoportban Sere Tibor,Góbi István,Farkas Péter,András Attila,Trungel Szabolcs és Orsós Szabina küzdött egymással és itt is az első két helyen rangsorolt versenyző jutott tovább,sorrendben Góbi István,Sere Tibor.
A "C" csoportban Pancza Csaba,Farkas Pál,Kaczkó Balázs,Pancza Bence,Szabó Lehel feszült egymásnak.Kaczkó Balázs szállt ki elsőnek,másodikként követte Pancza Csaba.
A "D" csoportban Trungel Sándor,Fertig János,Bera Zoltán,Kirják Attila,Szvoboda Szabolcs ötös csapott össze.Ez volt az egyetlen csoport,ahol az első kiemelt nyerte az összecsapást.Sorrend Trungel Sándor,Bera Zoltán.
A vigaszágon két hármas és két négyes csoport alakult ki.
Az elsőben:Tóth Péter,Farkas Péter,Farkas Pál mérte össze tudását ahol Farkas Pál győzött,Farkas Péter pedig becsúszott a második továbbjutó helyre.
A másodikban:Orsós Szabina,Aczél Szabó János,Fertig János játszott.Aczél Szabó János nyert,Szabina pedig szállította az első meglepetést ezen a napon.
A harmadikban:Szabó Lehel,Szvoboda Szabolcs,Bozsik Mária és András Attila harcolt.Némi meglepetésre Szabolcs nyert,Attila követte őt a 16 közé.
A negyedikben:Kirják Attila,Pancza Bence,Trungel Szabolcs és Kovács József mérkőzött meg,és a két ifjú titán nagyon ugyan szépen játszott,de a papírforma végül érvényesült,Attila és Józsi ment tovább.
A tizenhat között újabb négyes csoportok,ahonnan a négy győztes egyenes ágon került a nyolc közé,a maradék helyekért a kiesők csaptak össze.
1.csoport Tábori Sándor,Sere Tibor,Orsós Szabina,Farkas Pál.Tibi esélyeshez méltón behúzta a győzelmet,és elsőként kvalifikálta magát a legjobb nyolcba.
2.csoport Góbi István,Faragó József,Aczél Szabó János,Farkas Péter.Itt a cikk elején említett szövetség egyik tagja megtette az első lépést Józsi megállítására.Góbi István a nyolc között.
3.csoport Kaczkó Balázs,Bera Zoltán,András Attila,Kirják Attila.Bera Zoli jó formában,ebben a négyesben is bizonyította,nyert.
4.csoport Trungel Sándor,Pancza Csaba,Kovács József,Szvoboda Szabolcs.Trungel Sanyi robog,ezt a csoportját is megnyerte.
A kiesettek az utolsó esélyt kapták meg,hogy a nyolc közé a szakadék széléről visszakapaszkodjanak.Négy darab három fős csoportban versenyeztek itt,és csak a győztesek maradtak életben.
Elsőként Tábori Sándor,Faragó József és Kovács József csapott össze.Faragó Józsi összeszedte magát és kiharcolta a továbbjutást.
Másodikként Aczél Szabó János,Orsós Szabina és Kirják Attila következett.Itt robbant aztán a nap bombameglepetése,ugyanis Szabina legyőzte a két fiút,nagy Gratuláció ezért!!!
Harmadikként Kaczkó Balázs,Szvoboda Szabolcs és Farkas Péter játszott.Újabb meglepetés,Szvoboda Szabolcs a nyolc között.
Negyedikként a Pancza Csaba,András Attila,Farkas Pál trió mérkőzött,és a legesélyesebb Csaba diadalmaskodott.
Kialakult a nyolcas mezőny,ahol meglepetésemberek is helyet kaptak.A párosítás:
Sere Tibor-Pancza Csaba 2-1.Sajnos Csaba nem is tudta feldolgozni ezt a vereséget,és a további küzdelmeket feladva hazament,nagy kár.
Góbi István-Orsós Szabina 2-1.A bombameglepétés "csajszi" nagyon megnehezítette a dolgomat.Többen azt mondták,idézem:"De szerencséd van,hogy őt kaptad",én nem így éreztem,de nagyon szívesen játszottam vele.Nagyon jó kis meccs volt.
Bera Zoltán-Szvoboda Szabolcs 2-1.Bera Zoli tovább folytatta a menetelést,a másik meglepetésember sem tudta megállítani.
Trungel Sándor-Faragó József 2-0!A szövettség másik tagja megadta a kegyelemdöfést a vándorserlegre hajtó listavezetőnek.Szép eredmény!
5-8.helyért:
Pancza Csaba-Orsós Szabina 0-1.Korábban írtam,hogy Csaba elhúzott,pedig Szabina nagyon szeretett volna játszani ellene.
Szvoboda Szabolcs-Faragó Józsi 0-1.Józsi,ha nagyon nehezen is,de behúzta.
1-4.helyért
Az elődöntőbe eljutni egy husszonkettes mezőnyben óriási dolog.
Sere Tibor-Góbi István 1-2.Tibinél nehéz kitalálni,mikor teszi oda magát 100%-osan,jó lenne,ha ennek még csak a gyanúja sem merülne fel a jövőben
Bera Zoltán-Trungel Sándor 1-2.Zolinak Sanyi nagy falat volt,egyébként két kiváló formában játszó versenyző összecsapását láthattuk.
7.helyért
Pancza Csaba-Szvoboda Szabolcs 0-1.Játék nélkül.
5.helyért
Faragó József-Orsós Szabina 1-0.Józsi is megszenvedett a leányzóval.
3.helyért
Bera Zoltán-Sere Tibor 2-0.Meglepően sima eredmény,bár Zoli remekül játszott egész nap,Tibi egy kicsit "megfáradt" a végére.Bravó Zoli,szép eredmény!
1.helyért
Trungel Sándor-Góbi István 0-3 A két egész nap veretlen játékos csatáját az nyerte akinek itt már minden sikerült,akinek még a mellédobásai is triplába mentek,és akinek mind a három legben elsőre jött a dupla,amint kiszállóra ért.
Mindent egybevéve ismét egy jó hangulatú versenyen vagyunk túl,több nagyon jó,és még több meglepően jó teljesítményt láthattunk.


2011.01.06


Faragó Józsi nem bízta a véletlenre


A 2010.évi versenysorozat záróakkordjaként került megrendezésre a decemberi Hurrikán kupa.A szép lassan hagyományosnak mondható sorozat ezen állomása 16 indulót vonzott,ugyan sok volt a hiányzó,de a mezőny így is nagyon erősnek volt mondható.Még mielőtt nekifognék a verseny leírásának ,meg kell jegyeznem,sajnos a novemberi versenyről senki nem vállalta a beszámoló megírását,így most csak  az első nyolc sorrendjét írom le:1.Faragó József,2.Pancza Csaba,3.Trungel Sándor,4.Sere Tibor,5.Tábori Sándor,6.Kaczkó Balázs,7.Farkas Péter,8.Pancza Bence.Igazából a decemberi versenyen sem voltam sokkal jobban képben,de azon legalább ott voltam(a helységben).Nézzük a csoportbeosztásokat:

A” csoport:Pancza Csaba,Tábori Sándor,Tóth Péter,Trungel Szabolcs,Kovács József.Itt Tóth Peti nyert,mögötte Pancza Csaba jutott tovább.

B” csoportban Sere Tibor,Fertig János,Kaczkó Balázs,Szabó Lehel és egy hölgy Orsós Szabina versengett,Kaczkó Balázs kiszállt és ekkor Fertig Jani állt továbbjutó helyen.

C”csoportban kapott helyet Faragó József,Vörös Miklós,Pancza Bence,Kertész Imre,Szvoboda Szabolcs.Vörös Miki nyerte a csoportot,mögötte Szvoboda Szabi csúszott tovább,meglepetésre Faragó Józsi a vigaszágon találta magát .

D”csoportban Trungel Sándor,Farkas Péter,András Attila,Nagy János és a mezőny másik hölgy tagja Zsuzsi harcoltak a továbbjutó helyekért,Attila nyert Sándor követte őt a 12 közé.

A négy vigaszágas csoportból csak az elsők jutottak a legjobb 12-be,névszerint ,Farkas Péter,Sere Tibor,Faragó József,Orsós Szabina,utóbbi versenyzőnek külön gratuláció jár a bravúrért.

12 között négy újabb csoport alakult ki.

1.csoport Tóth Péter,Fertig János,Farkas Péter,győztes Fertig Jani

2.csoport Kaczkó Balázs,Pancza Csaba,Sere Tibor,gyöztes Sere Tibor

3.csoport Vörös Miki,Trungel Sándor,Faragó Józsi győztes Vörös Miklós

4.csoport András Attila,Szvoboda Szabolcs,Orsós Szabina győztes András Attila

A négy győztes tehát már a nyolcban volt a többiekre még egy az egy elleni meccs várt a maradék négy hely megszerzéséért.

Párosítás:

Tóth Péter-Pancza Csaba,továbbjutó Tóth Peti

Kaczkó Balázs-Farkas Péter,tj.Kaczkó Balázs

Trungel Sándor-Orsós Szabina tj.Trungel Sándor

Szvoboda Szabolcs-Faragó Józsi tj.Faragó Józsi

Kialkult a nyolcas mezőny,lássuk a párosítást:

Fertig János-Tóth Péter tj.Tóth Péter

Sere Tibor-Kaczkó Balázs tj.Sere Tibor

Vörös Miki-Trungel Sándor tj.Vörös Miki

András Attila-Faragó Józsi tj.Faragó józsi

A legjobb négy között is szép párok alakultak ki:

Tóth Péter-Sere Tibor tj.Tóth Péter

Vörös Miki-Faragó Józsi tj.Faragó Józsi

A döntőben:

Tóth Péter-Faragó József,sajnos a papírokon nem lettek feltüntetve az eredmények,de emlékezetem szerint 1-3 arányban nyert Faragó Józsi,aki ezzel feltette a koronát egész éves teljesítményére,gratulálunk neki és természetesen mindenkinek aki végig küzdötte a tavalyi évet,vagy akár csak néhány versenyen tudott részt venni!!!Köszönjük mindenkinek a részvételt!!

1.Faragó József    20p

2.Tóthn Péter       16p

3.Sere Tibor         14p

4.Vörös Miklós    12p

5.Trungel Sándor  8p

6.Kaczkó Balázs    6p

7.András Attila      4p

8.Fertig János       2p2010.10.11

 

A Vörös "hadsereg" tornádóként

söpört végig a Hurrikán mezőnyén!!!

 

Az októberi verseny után körvonalazódni látszik kinek van esélye az első ötbe,azaz a pókernyelven fizetős,nálunk díjazott helyre befutni(versenyek,ranglisták menüpont).Ebben a hónapban is szép számú 18 fős mezőny jött össze,és kétségkívül egyre nehezebb érvényesülni,hiszen a mezőny nagyon-nagyon sokat fejlődik hónapról hónapra.Jó látni,hogy kezdenek kialakulni játékosok között igazi preztizscsaták.Továbbra is próbálom keresni a tökéletes lebonyolítást,talán ez a 12 között beiktatott párharc jó ötlet volt,várom a véleményeket.Sajnos ismét volt reklamálás,és mivel értem,hogy mit kifogásolt a versenyző,és ő is értette én mit mondok,és valójában neki is volt némi igaza,de nyílhátrányba nem került azzal szemben aki végül megelőzte, így legközelebb a csoportokban a kezdés előtt eldöntjük a dobások sorrendjét,és amikor kiszáll valaki ott a vége,mindegy hányas pálya kapitulál.Kipróbáljuk.

Na nézzük akkor a csoportokat,amiből volt két négyes és két ötös.

Az "A" csoportban küzdött Sere Tibor,Fertig János,Tóth Péter,Bóta András,szépen csordogált a játék,de az utolsó két körben András 210 pont felett dobott (91+127),és így meglepetésre a papírforma kiszálló Sere Tibor mögött becsúszott a továbjutó második helyre.Péter és János a vigaszágon.

A "B" csoportba kerültek öten Pancza Csaba,Farkas Pál,Farkas Péter,Pancza Bence,Berki Árpád.Csaba volt a favorit,mégis Farkas Pali szállt ki,és mivel a remekül játszó Bencének csak 2 pontja volt ekkor,ő jutott be a tizenkettőbe,bravó Bence.

A "C" csoport lett a "halálcsoport" Faragó József,Góbi István,Vörös Miklós,Kovács Attila harcolt egymással,meglepetésre Góbi kiszállt,még nagyobb meglepetésre Faragó Józsi negyedik lett,Vörös Miki pedig második helyen továbbment.

A "D" csoportban szintén öten voltak,Trungel Sándor,Tábori Sándor,Aczél Szabó János,Kaczkó Balázs és Kovács Dávid.Meggyőzően játszott Aczél Szabó Jani és nyert,Sanyi pedig tudta annyira követni,hogy tovább csússzon mögötte.

Ezután két vigaszágas csoport következett,innen 2-2 ember még visszakapaszkodhatott a 12 közé.

Szép nevek mindkét csoportban,az egyikben:

Tóth Péter,Pancza Csaba,Kovács Attila,Tábori Sándor,Berki Árpád.Csaba magabiztosan nyert,némi meglepetésre Árpi követte őt a legjobb 12 közé.

Másikban:

Fertig János,Farkas Péter,Faragó József,Kaczkó Balázs,Kovács Dávid.Balázs megnyerte ezt a küzdelmet,Faragó Józsi pedig nagy nehezen másodikként továbbment,eddig ő nem volt túl meggyőző grandprixvezetőként.Na de messze volt még a vége ekkor.

Kialakult a tizenkettes mezőny,négy darab három fős csoportokba kerültek a versenyzők.Itt jött a változtatás,eddig a három emberből kettő bejutott a nyolcba,most csak a csoportgyőztesek,a többiek kaptak még egy esélyt egy az egy ellen valamelyik játékostárs ellenében.

Az "A" csoportban Sere Tibor,Trungel Sándor,Pancza Csaba.Szép,itt talán ez lett a "halálcsoport",mindhárman a végső győzelemre is esélyesek.Hármuk küzdelmét Csaba nyerte,ezzel elsőként jutott a nyolc közé.

A "B" csoport is igen erősnek tűnt,Farkas Pál,Vörös Miklós és Kaczkó Balázs feszült egymásnak,Miki bizonyította,hogy jó formában van,elsőként tudott kiszállni.Ezzel ő is bemasírozott a nyolc közé.

A "C" csoportban két meglepetésember is helyet kapott. Góbi István,Pancza Bence,Berki Árpád.Itt Góbi volt az esélyes,de csak látszatra volt ez könnyű,különben is a kötelező sokszor nehezebb,és sem Bencét,sem Árpit nem szabad lebecsülni,hiba lett volna.Góbinak meggyűlt a baja a kiszállóval,de behúzta a győzelmet.

A "D" csoportban az önmagát kereső Faragó József,Aczél Szabó János valamint az első kör egyik meglepetésembere Bóta András csapott össze.Faragó Úr megtalálta a formáját és megnyerte ezt a hármast.

Itt következett az ami eddig nem volt,egy az egy ellen a nyolcközé jutásért 301D két nyert legben,a párosítás:

Sere Tibor-Farkas Pál. 1-2

Kaczkó Balázs-Trungel Sándor 1-2

Pancza Bence-Bóta András 2-0!!

Aczél Szabó János-Berki Árpád 2-0

Összejött a nyolcas mezőny,íme a párosítás:

Pancza Csaba-Aczél Szabó János 2-0.Csaba meglehetősen magabiztosan lépte le a mindig kiszámíthatatlan Jánost,ezzel Csaba már elődöntős!

Vörös Miklós-Pancza Bence 2-0.Miki nem volt irígylésre méltó helyzetben,abszolút esélyese volt a párharcnak,nagy blama lett volna,ha veszít,de Miki elbírta a terhet,Bencének pedig nagy grat. megint,mert ügyesen játszott!

Góbi István-Trungel Sándor 1-2.Na,az ő harcuk az egyik igazi preztizscsata,álltalában 50-50% az esély,Sándor 0-1-ről fordítva nyert megérdemelten,mindkét megnyert legében nagyon bekezdett.

Faragó József-Farkas Pál 0-2.A verseny esélyese,és a mostanában stabilan teljesítő Pali küzdelmét végül utobbi nyerte,némi meglepetésre,simán,igaz hozzá kell tenni Józsinál már némi zavart éreztünk az térerőben!

5-8. helyért:

Aczél Szabó János-Pancza Bence 0-1.Bence ellenfele nem bírta kivárni sorát,elment túrázni valamerre,így elbukta ezt a meccset.

Góbi István-Faragó József 1-0.Mindenidők egyik legbénább meccsét játszotta ez a páros.

Elődöntők:

Pancza Csaba-Vörös Miklós 0-2.Miki egyszerűen ellenállhatatlanul játszott,Csaba pedig kissé mintha fáradt volna így a vége felé.Miki ezzel először a döntőben,szép!

Trungel Sándor-Farkas Pál 1-2.Pali is rendkívül motiváltnak tűnt,még a jól játszó Sanyi sem volt képes útját állni.

7.helyért.

Aczél Szabó János-Faragó József 0-1 Józsi utolsó erőtartalékait mozgósította,nem hiába!

5.helyért:

Pancza Bence-Góbi István 0-1.Nagy örömömre játszhattam a Bencével az 5. helyért,mert ez azt jelentette,hogy idáig eljutott,gyönyörű teljesítmény!

3.helyért:

Pancza Csaba-Trungel Sándor 0-2.Sanyi talán valamivel jobban akarta a bronzot,Csaba viszont a negyedik hely megszerzésével is átvette az örökranglistán a vezetést,mindkettejüknek jár a gratuláció!

A DÖNTŐ:

Vörös Miklós-Farkas Pál 3-1

Azt hiszem ez a döntő is bizonyította,hogy mindegy hogy bonyolítasz le egy versenyt a két legjobban játszó kerül a döntőbe,aki figyelmesen végigkövette a versenyt,az láthatta,ezen a szombaton ők voltak a legstabilabbak.Mikinek még a nagyon jól játszó,és a végén nagyon bosszankodó Pali sem tudott ellenálni.Két olyan versenyző döntője volt ez,akik még nem nyertek versenyt,így aztán mindketten nagyon akarták az aranyat,de a végén csak egy maradhat,és a Vörös "hadsereg" ezen a napon nagyon nagy erőkkel lendült előre!!!Mindenkinek csak gratulálhatunk,összességében ismét jó kis versenyt láthattunk!

 
 
2010.július 08.

Faragó Józsi távollétében az ex-nyilai jól szálltak!


A Hurrikán versenysorozat júniusi fordulójáról is sajnos jó páran hiányoztak,olyan is volt,aki ott volt ugyan,de nem nevezett,ami előtt egy kicsit értetlenül álltunk jó néhányan.A hiányzókat most nem sorolom fel.15 nevező jött össze,őket három darab öt fős csoportba soroltuk,ahonnan 3-3 versenyző jutott egyenesen a tizenkettőbe,a kiesett hat játékos a maradék három helyért küzdhetett.
Az "A" csoportba került Sere Tibor,Tóth Péter,Nagy Dániel,Kaczkó Balázs,Pancza Bence.A csoportot magabiztosan nyerte az örökranglista vezetője,mögötte befutott másodikként Nagy Dániel valamint Kaczkó Balázs ért oda még a továbbjutó harmadik helyre.
A "B" csoportban küzdött Trungel Sándor,Góbi István,Farkas Péter,Deák Zoltán,Kirják Attila.Itt Góbi bizonyult a legjobbnak,Trungel Sanyi és Deák Zoli követte őt a tizenkettőbe.
A "C" csoportba került Pancza Csaba,Tábori Sándor,Aczél Szabó János,Kovács Attila,Kovács Dávid.Itt aztán a teljes káosz uralkodott,Kovács Dávid kuszálta össze a szálakat,megnyerte ugyanis a csoportját,Tábori Sanyi tudott vele lépést tartani valamint Kovács Attila futott még be a továbbjutó helyre.Meglepetésre Pancza Csaba és Aczél Szabó János vigaszágazni kényszerült!
Most a vigaszágon egy leges 501 dupla kiszállós meccsen dőltek el a dolgok,a párosítás:
Pancza Bence-Kirják Attila 0-1.Bence nagyszerűen játszott,csak a kiszálló döntött!
Farkas Péter-Aczél Szabó János 1-0. Peti "gólöröme" félelmetes volt.
Pancza Csaba-Tóth Péter 1-0 .A postás derbit Csaba idegei bírták jobban.
A tizenkettőben négy darab három fős csoport volt:
Az elsőben Sere Tibor,Kirják Attila,Tábori Sándor versenyzett,Tibi ismét magabiztos volt,Sanyi pedig becsúszott a nyolcba mögötte.
A másodikban Góbi István,Kovács Attila és Kaczkó Balázs mérte össze tudását Balázs fantasztikusan játszott,Góbi pedig csak megpróbált mögötte maradni,sikerült.
A harmadikban Kovács Dávid,Trungel Sándor,Farkas Péter küzdött egymással,Sanyi nyert,Dávidnak sikerült ami eddig még nem,bemasírozott a nyolcba.
Negyedik csoportban Nagy Dániel,Deák Zoltán,Pancza Csaba mérkőzött,Csaba kiszállt,és ebben a pillanatban Deák Zoltán volt a továbbjutó második helyen.
A nyolc között:
Sere Tibor-Deák Zoltán 2-0.Tibi bizonyította nagyon jó formában van
Kaczkó Balázs-Kovács Dávid 2-0.Dávid az első legben nagy előnyről bukott,ez végzetesnek bizonyult.
Trungel Sándor-Góbi István 0-2.Igazi rangadó volt,Góbinak sikerült a "mumusát" legyőzni.
Pancza Csaba-Tábori Sándor 0-2.A másik rangadón Tábori megmentette a Sándorok becsületét.
Ezek után elkezdődtek az 5-8-ig meccsek:
Deák Zoltán-Kovács Dávid 0-1.Dávid újra meglepetést okozott.
Trungel Sándor-Pancza Csaba 1-0.Csabának ezen a napon nem ment igazán.
Az elődöntőben:
Sere Tibor-Kaczkó Balázs 2-1.Most Balázs fázott rá arra,hogy nem jött a kiszálló.
Góbi István-Tábori Sándor 2-1.Nagyot játszottak,sok triplával tarkított meccs volt.
A 7.helyért:
Deák Zoltán-Pancza Csaba 0-1.Csaba ekkorra lendült bele,a 6. körben szállt ki!
Az 5. helyért:
Kovács Dávid-Trungel Sándor 0-1.Dávidnak Sanyi már nagy falatnak bizonyult,de így is kitűnő a hatodik helye!
A 3.helyért:
Kaczkó Balázs-Tábori Sándor 2-1.Balázs "gólörömét" csak Farkas Petiéhez lehetett hasonlítani,nagyon nagy meccset játszott a két fiú!
A döntő:
Sere Tibor-Góbi István 2-3.Az első öt leges döntő a Hurrikán kupák történetében,fordulatos volt a mérkőzés,Góbi nyerte az első leget,Tibi fordított az álláson,Góbi egyenlített,majd a döntő legben elkapta a fonalat és nem is engedte el a meccs végéig!
Összegezve:kiemelném Kaczkó Balázs és Kovács Dávid teljesítményét,mindketten az eddigi legjobb eredményüket érték el,nagyon szépen játszottak,csak így tovább!!!
A pontszerzők sorrendje:
1.Góbi István        20p
2.Sere Tibor         16p
3.Kaczkó Balázs   14p
4.Tábori Sándor   12p
5.Trungel Sándor  8p
6.Kovács Dávid      6p
7.Pancza Csaba    4p
8.Deák Zoltán       2p


2010.július 08.

Egy hét múlva kezdődik az Alföld Kincsei Kulturális és

Gasztronómiai Fesztivál!
Ahol a Hírös Hunok Darts Club is képviselteti magát,méghozzá mind a négy napon.A rendezvény július 15-18 között a Benkó Zoltán Szabadidő  Központban kerül megrendezésre.Csütörtöki napon (15.-én) a tervek szerint az érdeklődők ismerkedhetnek a sportággal,pénteken 18 órától egy egyenes kieséses high score bemelegítő versenyt tervezünk,szombaton lesz a főverseny 16 órától 501 dupla kiszállóval,vasárnap pedig kisebb villámversenyek várhatók.Mindenkit nagyon nagy szeretettel várunk!!!
http://www.alfoldkincsei.hu/ oldalon bővebb információk a fesztiválról.


2010.június 15.

Faragó Józsi január után májusban tudott ismét versenyt nyerni!

Először is elnézést a várva várt cikk csúszásáért,de kicsit több időbe telt feldolgoznom,hogy a Hunok májusban még a dobogóra sem tudtak felállni.A viccet félre téve igazából nehezebben jött most az ihlet,összecsapni pedig nem akartam a tudósítást,hiszen igyekszem kiszolgálni kicsi,de annál lelkesebb és hűségesebb olvasótáborunkat.
Talán az esős,és meglehetősen hideg időnek is köszönhető,hogy a megszokott 20 feletti indulószám,májusban mindössze 17 nevezőre redukálódott.Tulajdonképpen a verseny erőssége nem sokat változott,most is borzasztóan nehéz volt még a nyolc közé is bejutni.Három darab négy fős és egy öt fős csoport került kialakításra,ahonnan az első két versenyző egyenes ágon került a tizenkettőbe,a kiesettek még vigaszágon visszaverekedhették magukat.
Az "A" csoportba került Sere Tibor,Fertig János,Farkas Péter és Kirják Attila,nos náluk ez lett a végső sorrend is egyben.
A "B" csoportban Pancza Csaba,Jónás Laci,Bera Zoli,Szabó Lehel foglalt helyet és érdekesség,hogy itt is ez lett a sorrend a végén.
A "C" csoport már kicsit kuszább lett,ráadásul ez lett az öt fős,Trungel Sanyi,Tábori Sanyi,Aczél Szabó János,Kaczkó Balázs,Kovács Dávid harcolt a továbbjutásért.A két Sanyi sikerét hozta ez a küzdelem,mégpedig Tábori,Trungel sorrendben.
A "D" csoportban Faragó Józsi,Góbi István,Pancza Bence és Halek Attila csapott össze,Góbi  a végjátékot elrontotta,Halek Attila pedig a végén nagyokat dobva megérdemelten futott be Faragó Józsi mögött a második továbbjutó helyre.
 A vigaszágon egy öt és egy négy fős csoport jött össze,mind a kettőböl két játékos visszaszállt a küzdelembe a 12 közé.Az egyik csoportban Aczél Szabó János és Kaczkó Balázs bizonyult a két legjobbnak,a másikban Bera Zoltán és Góbi István tudta abszolválni ezt a feladatot.
A tizenkettőben négy darab három fős csoport lett kialakítva,ahonnan egy-egy játékos búcsúzott.
Az "E" csoportban Sere Tibor,Halek Attila és Aczél Szabó János kapott helyet,itt a papírforma a küzdelem végére meg is mutatkozott,Sere Tibor elsőként,Aczél Szabó Jani másodikként menetelt a legjobb nyolc közé.
Az "F" csoport a tizenkettes mezőny "halálcsoportja" lett,Pancza Csaba,Trungel Sándor és Bera Zoltán vívott itt heroikus küzdelmet és amikor Trungel Sanyi kiszállt Bera Zoli neve mellett állt kevesebb pont,meglepetésre Pancza Csaba kiesett.
A "G" csoport sem tűnt gyengének Tábori Sanyival,Jónás Lacival és Kaczkó Balázzsal és a felek ezt a sorrendet meg is hagyták a kiszállóig.
A "H" jelű trióban nem történt nagy meglepetés,Faragó Józsi,Fertig Jani és Góbi István versengett és itt is megmaradt ez a sorrend a végére.
Kialakult a nyolcas mezőny a párosítás pedig a következő volt:
Sere Tibor-Bera Zoltán 1-2! Mindjárt egy meglepetés,a ranglistavezetőt az ezúttal a hőzöngés helyett inkább a játékra koncentráló Zoli legyőzte,Bravó!
Trungel Sándor-Aczél Szabó János 0-2! És itt a következő szenzáció,az előző havi győztest tudta Jani megverni,méghozzá nullára,neki is jár a Bravó!
Tábori Sándor-Fertig János 0-2.Ez sem feltétlen papírforma,bár mostanában Fertig Jani igen stabilan játszik.
Faragó József-Jónás László 2-0.Ebben a párharcban a mindig jól játszó Jónás Lacinak most nem volt esélye a kitűnően játszó Faragó Józsi ellen.
5-8.helyért Sere Tibor-Trungel Sándor 1-0,Tábori Sándor-Jónás Laci 0-1.
A négy közé ismét sikerült "meglepetésembereknek" bekerülni,méghozzá szerintem háromnak is,ez színesíti mindenképpen a Hurrikán kupákat.
A párosítás a legjobb négyben:
Bera Zoltán-Aczél Szabó János 2-0.Zoli úgy gondolta nem áll meg a négy között,hiszen ki tudja mikor jut el idáig ismét(ez lehet kicsit gonosz volt).
Fertig János-Faragó Józsi 0-2.Józsi viszont nem titkoltan győzni jött ezen a szombaton ebbe a vendéglátó ipari egységbe,és ennek megfelelően dobált.
7.helyért Trungel Sándor-Tábori Sándor 1-0.
5.helyért Sere Tibor-Jónás Laci 1-0.
3.helyért Aczél Szabó János-Fertig János 2-0.Lejátszották az áprilisi 3. helyért lejátszott meccsük visszavágóját,és Azcél Szabó vissza is vágott.
A döntőbe már csak egy "meglepetésember" került:
Bera Zoltán-Faragó József 1-3! Zoli még 0-1 után tudott egyenlíteni,de aztán nem tudta a lépést tartani a döntő előtt előzetesen esélyesebbnek kikiáltott ellenfelével szemben,így Faragó Józsi január után ismét nyerni tudott.GRATULÁLUNK!
Pontszerzők sorrendje:
1.Faragó József      20p
2.Bera Zoltán          16p
3.Aczél Sz.János    14p
4.Fertig János         12p
5.Sere Tibor              8p
6.Jónás László          6p
7.Trungel Sándor     4p
8.Tábori Sándor       2p


2010.május.06


Trungel Sanyi nagyon jó formában!!!


Először is mindenkitől elnézést kérek a cikk megjelenésének csúszásáért,nincs elfogadható magyarázatom,egyszerűen így sikerült.
Viszont ismét szép számú dartsozni vágyó verbuválódott össze áprilisban is,hogy összemérjék tudásukat.Néhányan a meghirdetett kezdési idő után tudtak csak befutni,de őket a lehetőségek szerint besorsoltuk a még el nem kezdett csoportokba.Ezt csak azért írom,mert egyeseket ez nagyon bántott,de én úgy gondolom,ez elsősorban egy játék,és az a cél,ha lehetőség van rá mindenki játszhasson!
Nos,tehát 20 indulóval rajtolt el az idei negyedik Hurrikán GP verseny.Újítással próbálkoztak a szervezők,két tábla felállításával,de ez a jövőben sajnos különböző okok miatt visszaáll egy táblára,pedig nagyon gördülékeny volt így a lebonyolítás.Ezek után tudomásul kell venni, a Hurrikánban lebonyolított versenyek villámversenyek.A Hírös Hunok Darts Club a jövőben több komolyabb,több táblán lebonyolított rendezvényt tervez különböző helyszíneken,ezentúl ezeken a versenyeken is mindenki megmutathatja tudását.
De nézzük az április 17.-i Hurrikán kupán történteket.Hat csoportba lettek besorsolva az indulók.
Az "A" csoportban Sere Tibor,Kovács Attila,Kaczkó Balázs küzdött meg egymással,ahonnan az első kettő egyenes ágon ment a tizenhat közé,a harmadik helyezett vigaszágra került.Mindjárt egy meglepetés Kovács Attila nyert Sere Tibor előtt,Balázs pótselejtezőre kényszerült.
A "B" csoportban Pancza Csaba,Bera Zoltán, Pancza Bence kapott helyet,ahol talán még nagyobb meglepetés született Bence maga mögé utasította mesterét,aki egyben édesapja is,és vigaszágra repítette a rendszerint valami ellen lázadó Bera Zolit.
A "C" csoport nagyon erősnek tűnt Trungel Sanyival,az utóbbi időben dinamikusan fejlődő Fertig Janival és a bárkit legyőzni képes Szabó Lehellel ,nos ez lett a végső a sorrend is náluk.
A "D" csoportban Faragó József,Farkas Péter,és Kirják Attila mérte össze tudását,itt a papírforma érvényesült Faragó Józsi első,Kirják Attila második helyen jutott tovább,míg a türelmét hamar elvesztő Peti vigaszágazni mehetett.
Az "E" csoport már négy fős volt itt Góbi István,Nagy Dániel,Aczél Szabó János,és Kovács Dávid vetélkedett.Góbi nyert,Kovács Dávid viszont nagyon boldog volt,hiszen először jutott tovább csoportjából,Dani és Jani pótvizsgára kényszerült.
Az "F" csoport szintén négyes volt,Tábori Sándor,Jónás László,Halek Attila,Farkas Pál részvételével,nem túl nagy meglepetésre Jónás Laci nyert,Tábori Sanyi becsúszott másodiknak,Pali hitetlenkedett ugyan,de vigaszágra került Attilával együtt.
A négy vigaszág győztes visszajött a versenybe,ők név szerint Nagy Dániel,Bera Zoltán,Szabó Lehel,Aczél Szabó János.Ezek után kialakult a tizenhatos mezőny,ahol párok lettek kialakítva.Két nyert leges 501 dupla kiszállós játékban döntötték el a továbbjutást a felek.
Kovács Attila
-Szabó Lehel 2-1.Attila bizonyította,nem véletlen nyerte meg csoportját.
Pancza Bence-Aczél Szabó János 0-2. Bence nem tudta megismételni a csoportjában bemutatott bravúrját.
Trungel Sándor-Bera Zoltán 2-0.A sokkal esélyesebb nyert.
Faragó József-Nagy Dániel 2-0.Dani megküzdött a vigaszágon,hogy játszhasson egyet a GP elsővel.
Góbi István-Sere Tibor 0-2.A kiszállók döntöttek,de megérdemelt Tibi továbbjutása.
Jónás László-Pancza Csaba 1-2.Igazi kiélezett rangadót nyert Csaba.
Kirják Attila-Fertig János 0-2.Ismét bizonyította Jani,hogy egyre jobb.
Kovács Dávid-Tábori Sándor 0-2.Dávid talán csak jutalomjátéknak tekintette ezt a meccset,Sanyi magabiztosan nyert.
Ezen a ponton a legjobb nyolc közé jutóknak kellett gratulálnunk,megint nem volt egyszerű eljutni idáig.
A nyolc között a párosítás:
Kovács Attila-Aczél Szabó János 0-2.Jani a vigaszág vigaszágáról verekedte ide vissza magát,és győzelmével máris a négy közé menetelt.
Trungel Sándor-Faragó József 2-0.Óriási rangadó,,talán a sima 2-0 a meglepő,a GP első nem jutott a négy közé.
Sere Tibor-Pancza Csaba 2-1.A másik nagyon nagy rangadó,csak a döntő legben dőlt a párharc.
Fertig János-Tábori Sándor 2-1.Jani játékát elnézve ez már nem meglepetés.
Az 5-8. helyért Faragó Józsi megverte Kovács Attilát,Pancza Csaba pedig Tábori sanyit győzte le.
Az elődöntőben a meglepetés ember Aczél Szabó Janinak Trungel Sanyi tette ki a stop táblát:
Aczél Szabó János -Trungel Sándor 0-2.
A másik ágon a szintén a vártnál jobban játszó Fertig Janit oktatta Sere Tibor.
Fertig János-Sere Tibor 0-2.
A 7.helyért:Kovács Attila-Tábori Sándor 1-0.Némiképp meglepetés,de nagyon szép eredmény a 7.hely Attilától.
Az 5.helyért:Faragó József-Pancza Csaba 0-1.Az év első két hónapjában ők döntőztek egymással, igazi preztiscsata volt.
A 3.helyért:Fertig János-Aczél Szabó János 2-1.Fertig Jani feltette a koronát a teljesítményére,de a másik Jani is nagyon büszke lehet a negyedik helyezésére.
És akkor a döntő:
Trungel Sándor -Sere Tibor 3-1
Tibi az előző hónapban megszerzett címét próbálta megvédeni,egyébként érdekesség,hogy nagyon ritkán sikerült ez eddig is valakinek, zsinórban háromszor viszont még senkinek sem sikerült diadalmaskodnia.
A mostani döntőben Sanyi szerzett előnyt,ezt Tibi még ki tudta egyenlíteni,de utána nem bírt a hengerrel,nagyon szép meccsen,ahol röpködtek a százak,sőt a száznegyvenek idei első győzelmét (már ami a Hurrikán kupákat illeti) aratta Trungel Sándor!Nagy gratuláció,szép volt Sanyi!!!
Pontszerzők sorrendje:
1.Trungel Sándor         20p
2.Sere Tibor                 16p
3.Fertig János              14p
4.Aczél Szabó János  12p
5.Pancza Csaba           8p
6.Faragó József            6p
7.Kovács Attila              4p
8.Tábori Sándor            2p 
További ranglisták a versenyek menüpont alatt

2010.április 25.

Taroltak a Hírös Hunok Budapesten

Egy héttel a mi kis házi versenyünk előtt a Hírös Hunok Budapesten jártak amatőr országos darts versenyen.És joggal mondhatjuk a kecskemétiek taroltak!!!Férfiak közt az első négyben három(!!!) Hírös Hun és egy budapesti fiú neve díszelgett.Ebben a kategóriában 25 versenyző indult és egy 301 sima kiszállós valamint egy sanghai játékkal döntötték el az összesorsolt felek a továbbjutást.
Az már az elődöntőben biztos volt,hogy lesz kecskeméti döntőse a versenynek,de hogy kettő is...
ez az igazán szép!
Sándorok döntőjét hozta az élet,Trungel vagy Tábori,ez volt csak a kérdés.Trungel Sanyi bizonyult erősebbnek,így ő hozta a Hírös Hunoknak az első országos versenyen megszerzett ARANYÉRMET!
GRATULÁLUNK!!!A harmadik helyért lejátszott mérkőzésen talán Pancza Csaba úgy gondolta,azért mégse alázzuk meg a mezőnyt annyira,hogy a dobogón csak kecskeméti legyen,így hagyta beékelődni a fővárosi versenyzőt.Óriási elismerés jár mind három hunnak!!!
Akkor ha már a  gratulációknál tartunk,legalább akkora jár Pancza Bencének is,aki fiatal korára való tekintettel a lányok mezőnyében indulhatott,és a nagyon szép negyedik helyezést szerezte meg.Megjegyezném,hogy a végső győztest is megverte egyszer ezen a napon,nagyon ügyesen játszott,csak így tovább Bence,és így tovább Hunok!!!

2010.március 16
.

Hosszú idő után Sere Tibor is megvillant!


Előző írásaimban már hiányoltam,hogy Tibi is megvillanjon valamikor,illetve Trungel Sanyitól is várható volt már egy kiugró eredmény.Az előző két verseny döntősei nem tudták megismételni remek szereplésüket,főleg Pancza Csabának sikerült kimondottan rosszul ez a verseny.Viszont ha visszagondolunk arra,hogy három versenyen volt döntős ezelőtt zsinórban,akkor ez a kis lazítás belefért,különben is nagyon nehéz folyamatosan a csúcson lenni valakinek.Faragó Józsi azért a dobogóra odaért,bronzmeccset még úgysem játszott a Hurrikánban eddig.A lebonyolítással továbbra is bajlódik a rendezőség,hiszen a mostani rendszerben meg azok jártak rosszul,akik egyből 16-ba jutottak,majd rengeteget vártak a vigaszág lezajlására,ez sem járható út úgy tűnik.Sajnos úgy néz ki,egy táblán ennyi indulónál teljesen igazságosan nem lehet megcsinálni a sorsolást.Szerencsére azért úgy tűnik nem riasztja el a nevezőket az,hogy mindig más lebonyolítással találkozhatnak,hiszen március 13.-án is 24 induló jött össze,ez nagyon szép szám.
Akkor nézzük részletesen.Négy darab hatos csoport került kialakításra,ahonnan első körben csoportonként két versenyző jutott a legjobb tizenhat közé.A többiek újabb négyes csoportokba kerültek,szám szerint négybe,ahonnan a csoportgyőztesek csatlakoztak a bent lévő nyolchoz.Az innen is kiesettek kaptak még egy esélyt,újabb négy csoport jött össze,melyekben három játékos küzdött,és az elsők csatlakoztak a tizenkettőhöz,így kialakult a legjobb tizenhat.Itt újabb négyes csoportok,ebből csoportonként kettő ment a nyolc közé,innen már a szokásos egyenes kieséses,helyosztós rendszerben zajlott végig a verseny.
Az A csoportban Pancza Csaba,Nagy Dániel,Farkas Pál,Kaczkó Balázs,Kecskés József,Kirják Attila kaptak helyet,itt Pancza Csaba kiesése volt a szenzáció,Kecskés József csoportgyőzelme annak volt meglepetés igazán aki nem ismeri őt,másodikként Farkas Pál jutott egyenesen a tizenhat közé,a többiek vigaszágra kerültek.
A B csoportban Sere Tibor,Jónás László,Fertig János,Szatmári Imre,Nagy Attila,és Aczél Szabó János mérhette össze tudását,náluk esélyeshez méltón Sere Tibor nyert,Fertig János ismét bizonyította,hogy egyre jobb,a többiek újabb bizonyítási lehetőséget kaptak.
A C csoportban Faragó József,Tábori Sándor,Farkas Péter,Pancza Bence,Szabó Lehel,Berki Ármin küzdöttek,és ebből a küzdelemből óriási meglepetésre (számomra legalábbis) Farkas Péter került ki győztesen,megelőzve a verseny nagy esélyesét Faragó Józsefet,a másik négy versenyző pótselejtezőre kényszerült.
A D csoportban Trungel Sándor,Góbi István,Bozsik Mária,Kovács Attila,Halek Attila,Kovács Dávid vitézkedett egymással,és itt az első két helyen rangsorolt versenyző tovább is jutott,sorrendben
Góbi István
,Trungel Sándor.A többiek vigaszágazni mehettek.Itt szeretném megjegyezni,hogy Halek Attila az előző versenyekhez képest,ezen a márciusin sokkal jobban dobált,most az ő fejlődése volt számomra a legszembetűnőbb.
A vigaszág első szakaszában az első csoportot Aczél Szabó János,a másodikat Kirják Attila,a harmadikat Tábori Sándor,a negyediket Bozsik Mária nyerte,ők csatlakoztak a nyolc bejutóhoz.
A második szakaszban Szabó Lehel,Nagy Dániel,Kovács Attila,Kaczkó Balázs tudott csoportgyőzelmet aratni,így ők egészítették ki a tizenhatos mezőnyt.Végignézve ezt a listát,legnagyobb meglepetés Pancza Csaba és Jónás László kiesése.
A tizenhatban négyes csoportokban küzdöttek a versenyzők:
Az E csoportba került Kecskés József,Trungel Sándor,Aczél Szabó János,Szabó Lehel,itt óriási izgalmak közepette 1 pont döntött továbbjutás és kiesés között,Trungel Sándor 83-as kiszállója vetett véget a játéknak,Szabó Lehelnek 15 pontja maradt,míg Kecskés Jocinak 16,így ő és Aczél Szabó János búcsúzott.
Az F csoport lett a halálcsoport,Sere Tibor,Faragó József,Tábori Sándor, Nagy Dániel versengett itt.Faragó Józsi nem bízta a szélre,nyert,Sere Tibor tudott csak vele lépést tartani vele,Nagy Dani megelőzte Tábori Sanyit.
A G csoportba Farkas Péter,Fertig János,Kirják Attila,Kovács Attila verekedte be magát,itt Farkas Péter  bizonyította jó formáját,Kirják Attila amolyan sötét lóként (eddig nem találkoztunk vele a Hurrikán kupákon) menetelt a nyolc közé,Fetig jani és Kovács Attila sajnos búcsúzni kényszerült.
A H csoportban Góbi István,Farkas Pál,Bozsik Mária,Kaczkó Balázs küzdhetett,Farkas Pál nyert,Kaczkó Balázs befutott a második helyre,Góbi István és Bozsik Mária most ebben a csoportban kevés volt.
Kialakult a nyolcas mezőny.
Trungel Sándor-Kaczkó Balázs 2-1.Jó meccset vívtak,Balázsnak állt a zászló,nyerte is az első leget,és ha másodikban kiszáll...de,nincs ha,ebben a sportban sem.
Faragó József-Kirják Attila 2-0.ebben a küzdelemben nem volt kérdés ki a jobb játékos.
Farkas Péter-Szabó Lehel 2-1.Lehel nagyon örült a nyolc közé jutásnak,ebben a párosításban reális esélye volt a négy közé kerülni,nem tudott élni vele.
Farkas Pali-Sere Tibor 0-2.Pali egész este Faragót fenyegette,hogy a döntőben elveri,ezzel Tibi nem nagyon értett egyet és felmutatta neki a stop táblát
5-8.helyért vívott csatában Kaczkó Balázs legyőzte Kirják Attilát,Farkas Pál pedig Szabó Lehelt gyűrte le,így a hetedik helyért Kirják Attila-Szabó Lehel,az ötödikért Kaczkó Balázs-Farkas Pál párosítás alakult ki.
A négy közé a három veretes név mellé egy meglepetésember került,Farkas Peti,aki Sere Tibit kapta ellenfélül,Trungel Sanyi most sem tudta elkerülni Faragó Józsit,de most legalább nem a nyolc között futottak össze.
Trungel Sándor-Faragó József 2-0.Így mostanában nem sokan verték meg szerintem Józsit,csak a szemeit meresztgette,pedig nem is dobált rosszul ,de Sanyi fantasztikusan nagyot játszott,tömeget is jól dobta,kiszállói mindkét legben szinte elsőre jöttek.Nagyon szép meccs volt!
A másik meccsen Farkas Péter-Sere Tibor 0-2.Petitől az is nagyon nagy bravúr volt,hogy idáig eljutott,bele is fáradt ebbe kicsit,Tibi esélyeshez méltón lépett át rajta,talán még a döntőre is tudott tartalékolni egy kicsit.
A hetedik helyért Szabó Lehel legyőzte Kirják Attilát,ötödik helyért Kaczkó Balázs győzedelmeskedett Farkas Pál felett.
A harmadik helyért Faragó József-Farkas Péter 2-0.Józsiban mindenképpen becsülendő,hogy a harmadik helyért is küzdött,nem dobálta el összevissza a nyilakat,mert nem lett döntős,ez szimpatikus volt.
Elérkeztünk a döntőhöz:
Trungel Sándor-Sere Tibor 1-3.Nagyszerű mérkőzés volt,mindketten nagyot küzdöttek,ki kell emelni,hogy Tibi itt dobta a verseny egyetlen 180-át.Sanyiból talán többet kivett az elődöntő,mint ellenfeléből.Mindkettejüktől vártuk már ezt a jó szereplést,külön öröm számunkra,hogy két HÍRÖS HUN játszotta a döntőt,ráadásul megérdemelten.Gratulálunk!!!
A pontszerzők sorrendje:
1.Sere Tibor           20p
2.Trungel Sándor    16p
3.Faragó József      14p
4.Farkas Péter        12p
5.Kaczkó Balázs      8p
6.Farkas Pál            6p
7.Szabó Lehel          4p
8.Kirják Attila          2p


2010.március 11.


Pancza Csaba első ízben próbálkozhat címvédéssel!Újra verseny!Gyorsan szalad az idő,ráadásul a február mindössze 28 napos volt ebben az évben,így aztán ismét a nyakunkon egy megmérettetés.Pancza Csaba először tudott versenyt nyerni ebben a sorozatban,a múlt hónapban sikerült neki,ráadásul az örökranglistán is átvette a vezetést,így aztán az is nehezíti a címvédési kísérletét,hogy valószínűleg sokan utaznak az ő skalpjára.És persze nyilván Faragó Józsit is fűti a visszavágási vágy.De,ha nem foglalkozik ezekkel a körülményekkel túl sokat,képes lehet a bravúrra,ami valóban bravúr lenne,hiszen ebben a mezőnyben még ezt nem sokan tudták megcsinálni.
Nehéz lesz a 8 közé kerülés is mindenkinek,hiszen az előző hónapban is kb.15-16 versenyző volt a mezőnyben olyan,akinek simán a negyeddöntőben lenne a helye,de hát tudjuk a nyolc az csak nyolc.Ismét csak azt tudom mondani,hogy mindenkinek,aki pontszerzőhelyen akar végezni 100%-ot kell nyújtania,maximális koncentrálás szükséges,hiszen a legapróbb kihagyás is végzetes lehet ebben a kiélezett versenyben!
Mindenkinek nagyon jó felkészülést,és természetesen sok sikert kívánok a versenyhez!!!

                                                                            (góbi) 

2010.február 15.

Pancza Csaba is tud döntőt nyerni!!!


Végre sikerült neki is!Hónapok óta ugyanis egy  lépésre a csúcstól valaki mindig megálljt parancsolt neki.Sorozatban a negyedik olyan versenyt vívta ahol döntőbe tudott kerülni,igaz ez már önmagában is bravúros teljesítmény,de három sikertelen kísérlet után végre át tudta lépni saját árnyékát.Győzelmének értékét növeli,hogy ezt a tettét nem Faragó Józsi távollétében követte el,ráadásul a döntőben éppen őt kellett legyőznie!
De nézzük részletesebben a történéseket.Az előző versenyekből tanulva új lebonyolítási rendet próbált ki a rendezőség,ugyanis januárban hajnal kettőig folytak a küzdelmek.Sajnos olyan lebonyolítást ami mindenkinek kedvezne,még mindig nem sikerült találni,(szerintem az csak akkor lenne,ha mindenki a nyolc közé jutna),így a jövőben valószínűleg marad ez a rendszer.
Ismét nagyon szép számú versenyezni vágyó induló gyűlt össze az idei második Hurrikán kupára,ugyanis 22 nevezés futott be a verseny kezdetéig.Két hatos és két ötös csoportba lettek besorsolva a versenyzők.A besorolás most is az örökranglista alapján történt,így kizárt dolog volt,hogy a lista első négy helyezettje egy csoportba kerüljön.Így is a "H" jelű csoportra mindenki azt mondta,az a "halálcsoport".
Nézzük sorjában.
Az "E" csoportban kapott helyet Sere Tibor,Tóth Péter,Nagy Dániel,Bozsik Mária,Pancza Bence,Szabó Lehel.
A hat játékos egyszerre játszott egy 501 dupla kiszállós játékot,és az első kettő automatikusan a 12 közé jutott,Ez Sere Tibornak és Tóth Péternek sikerült,előző az első,utóbbi a második helyen végzett,de a többiek sem estek ki,hiszen mindenki kapott még egy esélyt a vigaszágon.A csoportban 3.lett Marika,4.Szabó Lehel,5.Nagy Dániel,6.pedig Pancza Bence.Igazán nagy meglepetés itt nem történt,talán Leheltől várhattuk azt,hogy összekuszálja a szálakat egy kicsit.
Az "F" csoportban Pancza Csaba,Jónás László,Fertigh János,Deák Zoltán,Szatmári Imre és Kovács Attila foglalt helyet.Itt előzetesen Pancza Csaba és Jónás László továbbjutására lehetett volna fogadni,de a mezőny erősségét mutatja,hogy ez nem egészen így történt,Elsősorban nem Jónás Laci elsősége a meglepő,mint inkább Kovács Attila második,Szatmári Imre harmadik,illetve Pancza Csaba negyedik helyezése.A további sorrend 5.Deák Zoli(azért ez sem semmi,hamár a meglepetéseknél tartunk),6.Fertigh János.
A "G" csoportban Trungel Sándor,Tábori Sándor,Bera Zoltán,Farkas Pál,Halek Attila küzdhetett meg egymással.Itt talán a két Sándor tűnt esélyesnek,de Farkas Pali ezt nem így gondolta,sőt Bera Zoli is beelőzte az egyiket.A Sándorok közül Trungel úgy gondolta,az a legjobb,ha egyenes ágon megy tovább,nyert,2.helyre Farkas Pali futott be,3.lett Bera Zoltán,4.Tábori Sándor,5.Halek Attila.
A "H" csoportban szépen összejöttek a nevek,Faragó József,Góbi István,Vörös Miklós,Farkas Péter,Kaczkó Balázs.Ebből az ötösből talán Faragót gondolta mindenki biztos továbbjutónak,a másik négy versenyző elég egyforma erősségűnek tűnt.Vörös Miki viszont kiválóan dobált,és Józsit megelőzve első helyen ment a tizenkettőbe.3.lett Góbi István,4.Farkas Peti,5.Kaczkó Balázs.
Kialakult tehát a további menetrend,nyolc ember már a 12-ben,a maradék négy helyért vigaszágon 14 ember küzdött meg,4 csoportban,ahol a csoportelsők biztosították maguknak a további versenyzés lehetőségét,Ez  Fertigh Jánosnak,Szatmári Imrének,Pancza Csabának és Deák Zoltánnak sikerült.Ebben a pillanatban tíz ember búcsúzott,vagy ahogy labdarúgó berkekben mondják,"mehettek tusolni,legalább nektek jut még meleg víz".
A 12 között újabb csoportokba kerültek a versenyzők 4db 3 fős csoport lett kialakítva,minden csoportba 1 csoport első,1 csoport második és 1 vigaszág csoportgyőztes került.Innen csoportonként két ember került tovább,azaz négy ember távozott.
Az "A" csoportba került az "E" csoport győztese Sere Tibor,a "H" csoport másodikja
Faragó József
,és a  vigaszágas "X" csoportgyőztes Fertigh János.Mondta mindenki,jaj szegény Jani...Ő azonban meglepte mindkét ellenfelét,és a publikumot,vigaszágról érkezve,kiváló játékkal maga mögé utasította a két sokkal esélyesebb ellenfelét.Szép volt Jani!!Tibiék annyira megzavarodtak ettől,hogy csak nagy nehezen tudták eldönteni a második hely sorsát,végül Józsi megoldotta.Tehát az ekkor még örökranglista vezető Sere Tibi ismét kiesett !
A "B" csoport is tartogatott váratlan dolgokat.Ide került az "F" csoport első Jónás László,a "G" csoport második Farkas Pál,és a meglepetésre csak vigaszágon bejutó "Z" csoportgyőztes
Pancza Csaba.Erős hármas jött össze,Jónás Laci nem tudta megismételni selejtezőcsoportbeli teljesítményét így ő búcsúzott,Csaba viszont Fertigh Janihoz hasonlóan vigaszágról érkezve nyerte meg csoportját.
A "C"csoport első látásra egyértelműnek tűnt,a "G" csoport elsője,Trungel Sanyi sokkal erősebbnek tűnt az "F" csoportból másodikként érkező Kovács Attilánál és a vigaszág "Y" csoportját megnyerő Szatmári Imrénél.Ennek megfelelően Sanyi kiszállt elsőként,200pont felett hagyva riválisait.Ezek után Attila hozta a második helyet.
A "D" csoportban a "halálcsoportnak" elnevezett "H" csoport győztes Vörös Miklós tűnt esélyesnek,az "E" csoport második Tóth Péter és a vigaszág"W"csoportot megnyerő Deák Zolit  hasonló kaliberű játékosnak gondolta mindenki,bár Zoli vigaszágról jött vissza.Miki hozta a tőle elvárhatót,Peti és Zoli küzdelméből utóbbi került ki győztesen.
Ezzel eljutottunk a legjobb nyolcig,aki ide bekerült ebben a mezőnyben,az elégedetlen már nem lehetett.A nyolc közé három olyan játékos került be,aki a vigaszágon harcolta ki a 12-be jutást.
A párosítás a következőképpen alakult:
Fertigh János-Deák Zoltán 0-2! Két versenyző aki megjárta a vigaszágat is,jó kis meccset vívtak,és bár Jani az utóbbi időben nagyon sokat fejlődött,talán az ő játéka javult a leglátványosabban,ezt a csatát mégis elvesztette.Zoli jó teljesítménnyel lépett tovább a négy közé!
Pancza Csaba-Kovács Attila 2-0!Ebben a párosításban Csaba érkezett a vigaszágról,mégis Attila nyolc közé jutása volt a meglepetés.Csaba esélyeshez méltón lépte le ellenfelét és bemasírozott a négy közé!
Trungel Sándor-Faragó József 1-2!A legerősebb párosítás volt a nyolc között,januárban is összemérték erejüket,ugyancsak a negyeddöntőben.Aki látta a mostani meccsüket az borítékolhatta,aki itt tovább jut,az a döntőig menetel.Az előző összecsapásukhoz hasonlóan óriási meccset játszottak.Sanyi még egyenlíteni tudott,de a döntő leget Józsi behúzta,nagyon szép meccs volt!
Vörös Miklós-Farkas Pál 1-2!Kettejük közül mindenképpen Miki volt az esélyesebb,főleg eddigi játékukat elnézve.Ezen a meccsen nem tudta Miki megismételni azt a teljesítményt amivel idáig eljutott,Pali viszont felszívta magát,így nagy küzdelemben,némi meglepetésre a "kocsmáros" jutott be a négy közé!
Az 5-8. helyért Fertigh János-Kovács Attilával mérkőzött,itt egy legben dőltek el a dolgok,ezt pedig Attila nyerte,a másik ágon Trungel Sándor-Vörös Miklós meccs volt,ahol előbbi bizonyult jobbnak.
A négy közé két meglepetés ember,és az előző verseny két döntőse jutott,ráadásul megint különböző ágon.
Deák Zoltán-Pancza Csaba 0-2!Azt tudtuk,hogy Csaba az esélyesebb,de hogy ennyire sima lesz szerintem sem ő,sem mi kívülállók nem gondoltuk.Bravó,újra a döntőben!
Faragó József-Farkas Pál 2-0!Ezen a meccsen sem hagyott kétséget Józsi afelől,hogy a januárban begyűjtött elsőségét meg akarja védeni,esélyt sem nagyon adott ellenfelének.Ezzel létrejött a januári döntő visszavágója!
A 7-8.helyért lejátszott egy leges mérkőzésen a motiváltabban játszó játékos nyert,
Fertigh János
-Vörös Miklós 1-0
Az 5-6.helyért Kovács Attila-Trungel Sándort verte,ezzel újabb meglepetés a versenyen.
Elérkeztünk a bronzmeccshez,két igazi meglepetés ember,Farkas Pál és Deák Zoltán.A két nyert legig tartó küzdelmet,mondhatni simán 2-0 arányban Pali megnyerte,amivel láthatóan nagyon meg is volt elégedve,mindkettejüknek kijár a gratuláció!
És akkor végre a DÖNTŐ!!! Pancza Csaba-Faragó József!Nem tudni Csabát mennyire fűtötte a visszavágási vágy,hiszen rezzenéstelen arccal várta a mérkőzésük kezdetét,amely három nyert legig tartott.Józsiról tudjuk,hogy önbizalomtól duzzad,bár ezen a versenyen egyszer-kétszer azért került meleg helyzetbe,de ezeket túlélte.
Az első leg nagyon szép játékot hozott,Józsinál a tripla 20-ak,Csabánál a tripla 19-ek repkedtek,a kiszálló a januári elsőnek sikerült hamarabb 0-1!
A következő legben Csabánál maradtak a tripla 19-ek,Józsinál mintha a töltények kezdtek volna elfogyni.A trónkövetelő ki is egyenlített 1-1!
Csaba nagyon lendületbe jött,Józsi inkább csak tüzelt,de nem nagyon talált,az embernek egyre inkább az volt az érzése,ha valamikor akkor most meg lehet fogni a címvédőt,Csaba is megérezte ezt,nyerte ezt a leget is 2-1!A harmadik legben aztán a postás fiú nem engedte ki a kezéből a mérkőzést,és az hogy az a bizonyos mosoly Faragó Józsi arcára fagyott,Csaba utolsó,egyben a verseny végét jelentő dobásának volt köszönhető 3-1!Ezzel a győzelemmel új ranglistavezető van,a neve PANCZA CSABA!BRAVÓ CSABA!!!
Végeredmény:
1.Pancza Csaba    20p
2.Faragó József    16p
3.Farkas Pál         14p
4.Deák Zoltán      12p
5.Kovács Attila      8p
6.Trungel Sándor  6p
7.Fertigh János     4p
8.Vörös Miklós      2p

GRAND PRIX állása:
1. Pancza Csaba      36p
2. Faragó József      36p
3. Jónás László       14p
   Trungel Sándor    14p
   Farkas Pál            14p
6. Góbi István         12p
7. Vörös Miklós         8p
   Kovács Attila         8p
9. Fertigh János        4p
   Sere Tibor             4p
11. Tábori Sándor     2p
Mindent egybevéve azt gondolom ismét nagyon jó,és nagyon színvonalas versenyen vagyunk túl.Sok jó,és mégtöbb meglepően jó teljesítményt láthattunk,gondoljunk csak,Farkas Pali 3.,Deák Zoli 4.,Kovács Attila 5. helyére,Fertigh Jani bravúrjára,vagy akár Szatmári Imre vigaszágas csoportgyőzelmére,de említhetném Vörös Mikit is,aki a végére egy kicsit mondjuk elfogyott.A negatív meglepetéseket hagyjuk,volt az is,bőven,az érintettek legközelebb javíthatnak,mint ahogy mindenki.Hiszen márciusban folyt.köv.Addig is mindenkinek jó felkészülést!!!

                                                                         (góbi)
 

2010.február 08.


Ebben a hidegben könnyen Faragó Józsi arcára fagyhat a

mosoly!!!


Mondom mind ezt annak ellenére,hogy a januári versenyen minden kétséget kizáróan a legjobb teljesítményt nyújtotta.Igen ám,de a többiek gőzerővel azon dolgoznak,hogy a lehető legjobban megnehezítsék a dolgát.Mindenki az ő skalpját akarja elcsípni,így ismét 100%-on kell égnie.
Nevezhetnénk farsang kupának is ezt a februári versenyt,mivel most a farsangi bálok idejét éljük.
A farsang a vízkereszttől (január 6.) hamvazószerdáig, a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek.A kereszténység előtti időkből származó farsangi mulatságokat az „erkölcsös” 16. és 17. században nem eredete, hanem bujaságot szimbolizáló szokásai miatt tiltották.A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén „a farsang farka”. Ez a farsangvasárnaptól
húshagyókeddig tartó utolsó három nap,ami nagy mulatságok közepette, valójában télbúcsúztató
is egyúttal.Számos városban ekkor rendezik meg a híres karneválokat (riói karnevál, velencei karnevál), Magyarországon pedig a farsang legnevezetesebb eseményét, a mohácsi busójárást.
Na, ennyit a tudományos részéről a dolgoknak,nézzük mi várható a mi kis versenyünkön.
Ezen a versenyen könnyen kirajzolódhat,hogy a továbbiakban ki fog tartozni az élbolyba.és ki az üldözőbolyba,de az utóbbiaknak rengeteg idejük marad utolérni az élmezőnyt,mivel ez a verseny még csak a második állomása lesz az egész éven tartó versengésnek.
A grand prix sorozatot most Faragó Józsi vezeti,de Pancza Csaba versenyek óta csak hajszállal marad le az első helyről,Trungel Sanyi sem biztos ,hogy a nyolc között fut össze a listavezetővel,és Sere Tibi is bármikor villanthat már valamit,hiszen ő az örökranglista vezetője.Góbi is okozhat kellemetlen pillanatokat bárkinek,hiszen az esélytelen nyugalmával kijöhet a lépés neki is,és akkor még nem beszéltem Jónás Laciról,Tábori Sanyiról vagy éppen Vörös Mikiről.
Ezzel gyakorlatilag a jelenlegi sorozat első nyolc versenyzőjét fel is soroltam,a többiektől elnézést kérek,hogy kihagytam őket,de talán ez is felpaprikázza a kedélyüket  egy kicsit!
Ennek fényében felkötheti a gatyát Józsi,és ahogy a címben utaltam rá,bizony az a széles mosoly,amivel a versenyeket végig szokta játszani,a végén bizony tényleg odafagyhat az arcára!
Pár nap csak a versenyig,addig is jó készülődést a hétvégén pedig nagyon jó versenyzést kívánok mindenkinek!!!

                                                    
(góbi)
                      


                                       
2010.január 17.


Tóth Pál nyerte a versenyt, a kecskemétiek közül 

Trungel Sándor szerepelt kiválóan!


Január 16.-án Nagykőrösön a Huszár Pub-ban indultak a Hírös Hunok Darts Club versenyzői.
Szombaton az esti órákban kezdődött a soft verseny,melyen klubunkat öt játékos képviselte,
név szerint,Pancza Csaba,Sere Tibor,Trungel Sándor,Tábori Sándor,Góbi István.
Az első körben a 18 indulóból a legjobb 12 közé kerülés volt a tét,két nyert leges 501 dupla kiszállós játékban.Aki az első meccsét elvesztette,vigaszágon még biztosíthatta a helyét a 12-ben.
Pancza Csaba nagy csatában Zatykó István ellen a főágon került be,Trungel Sándor is így tett
egy hölgy versenyző ellen.Megjegyzem nehéz lehetett koncentrálnia,ugyanis nagyon csinos ellenfelet 
kapott...
Tábori Sándor első meccsét elvesztette így a vigaszágra került,Góbi István pedig a végső győztes ellen búcsúzott a főágtól.Sere Tibornak sem volt sokkal nagyobb szerencséje,ő a másik döntőst kapta első ellenfélnek,nem bírt vele,így ő szintén a vigaszágon bizonyíthatta,hogy helye van a 12 között.
Itt Tibi ellenfele Huszár Peti lett,akitől nemhogy huszáros hajrát nem,de dobást sem láthattunk,ugyanis nem állt ki a kecskeméti fiú ellen.
Tábori Sanyi és Góbi István sajnos megint összefutott,ennek igazán egyik fél sem örült,hiszen ez azt jelentette,hogy egy Hírös hun végleg búcsúzik a küzdelmektől.Jó meccsen,nagy küzdelemben végül Góbi jutott tovább.
A nyolc közé jutás volt ezek után a tét!
Csaba Gyuszi bácsi ellen győzött,szép játékkal verte ellenfelét,nyolc közé került ezzel!Bravó!  
Sere Tibor a Szotyi becenévre hallgató előzetesen esélyesebbnek tartott versenyző ellen vette fel a küzdelmet,és ha a döntő szettben a kiszállót tovább meri kerekíteni,talán a nyolcban találta volna magát.így viszont,mivel vigaszágon jött a 12-be ez a vereség a búcsút jelentette neki.    
Trungel Sándor Góbi Istvánt kapta,előbbi bizonyítva jó formáját könnyedén lépte le ellenfelét,ezzel bemasírozott a nyolc közé,a másik hun itt befejezte a játékot.Sajnos a sorsolás szeszélye folytán a kecskemétiek egymást búcsúztatták a küzdelemtől. 
Pancza Csaba Rónait kapta ellenfeléül,aki jobbnak bizonyult nála,180-at is sikerült neki összehoznia.Csaba igyekezett tartani a lépést vele,de sajnos nem jött össze a továbbjutás.
De mivel a főágon menetelt idáig,maradt még egy javítási lehetősége,hogy 6-ba kerüljön.
Sanyi tovább folytatta a menetelést,és nagyon szép játékkal búcsúztatta a Pancza Csabát kiütő Rónait.Nagyon komoly fegyvertény ez a győzelem,így már a legjobb 6 között volt.
Eljött Csabának a lehetőség,hogy visszaküzdje magát a versenybe,de sajnos id. Szuda Zoltán
ellen nem jöttek a kiszállók,így ő a legjobb 8-ban végzett.
A négy közé kerülésért nagyon kemény ellenfelet kapott Sándor ifj. Szuda Zoltán személyében.
A mi hununk óriásit játszott,főleg az egyenlítést jelentő nagy bull-os kiszálló tetszett nekünk.
Erre a kiszállóra nemhogy össze nem omlott Zoli,hanem a döntő leget 180-al nyitotta,sajnos Sanyi megközelíteni tudta már csak ezek után,de utolérni nem sikerült,és talán nagyobb rutinjának köszönhetően a nagykőrösi fiú ment be a 4 közé.
Bravó Sanyi,nem semmi,hogy egyáltalán megszorítani sikerült őt!
Összegezve:Tábori Sanyinak sajnos nem sikerült a 12-be kerülés,Sere Tibi és Góbi István oda még bejutott,Pancza Csaba a legjobb nyolcig menetelt,Trungel Sanyi jutott most a legtovább,5.helyen végzett.
A döntőbe végül Tóth Pál és Molnár Tibor került be,ahol Pali meggyőző 4-1-es győzelmet aratott,és ezzel megérdemelten nyerte meg az aranyérmet!Gratulálunk neki!
A harmadik helyen ifj.Szuda Zoltán és id.Szuda Zoltán osztozott.
Mindent egybe vetve nagyon jó kis verseny volt,ettünk-ittunk,jól éreztük magunkat,és azt hiszem ez a lényeg!   
                                                    (góbi)

Vissza Főoldal-ra

2010.január 12.


Martin Adams a BDO világbajnoka 2010-ben!


Második világbajnoki címét szerezte meg Martin Adams, január 10-én vasárnap,miután
a döntőben legyőzte a világbajnokság meglepetésemberét,Dave Chisnallt.
A roppant szimpatikus,29 éves 'Chisi' két korábbi világbajnokot is elbúcsúztatott a küzdelmektől,
azonban a harmadik kitette elé a stop táblát,és egy nagyon izgalmas küzdelemben 
7-5 arányban legyőzte őt.
                                                  (góbi)


2010.január 10.


Faragó Józsi megállíthatatlan volt!

Mindenki nagy  meglepetésére óriási érdeklődés övezte az idei év első Hurrikán kupáját,
ugyanis a 20 induló mindenképpen szépszámú mezőnynek tekinthető.
A tavalyi évhez hasonlóan ,az idén is januártól decemberig tartó versenysorozatnak szánja
a szervező csapat a rendezvényt,melynek a hétvégi kupa volt az első állomása.
Itt szeretném megemlíteni a helységet biztosító,Hurrikán presszót, Bozsik Marikát és Farkas Palit és az ő türelmüket,valamint a darts gépet biztosító,és a verseny egyik fő szervezőjét, Sere Tibit.
Köszönjük nekik!!!
Akkor tehát nézzük mi is történt ezen a nagyon izgalmas,bár kissé hosszúra nyúlt estén.
A húsz induló 4 db 5 fős csoportba lett besorolva az örök ranglista alapján történő kiemelés után.
Az A jelű csoportba került:Sere Tibor,Nagy Dani,Bera Zoli,Kaczkó Balázs,Halek Attla.
Ez a csoport sokáig úgy tűnt,hogy a ranglista vezetője végigver mindenkit,de az utolsó fordulóban 
Nagy Daninak nyernie kellett  Sere Tibi ellen,ha tovább akart jutni.Sikerült a bravúr
neki,ezzel viszont Halek Attilát küldte haza,közben a 2.3.4. helyen mindhárom versenyzőnek
Balázsnak,Zolinak és Daninak egyaránt két győzelme lett,ráadásul körbeverték egymást,
így ők a csoportmeccsek vége után túlóráztak.Innen tehát Halek Attila búcsúzott a további
 küzdelmektől.
A B jelű csoportban Pancza Csaba,Jónás Laci,Farkas Peti,Szatmári Imre,Klausz Zoltán ötös 
foglalt helyet.Itt Csaba mindenképpen toronymagas esélyesnek számított,de Laciról tudjuk,
hogy bárkit képes megverni.Nem is történt különösebb meglepetés a csoportban,aztán az utolsó fordulóban eljött az első hely sorsát eldöntő Pancza Csaba-Jónás Laci derbi,ahol  utóbbi bizonyította
azt amiről beszéltem,legyőzte Csabát.Ebből a csoportból tehát Klausz Zoltán nem jutott tovább.
A C jelű csoportban Trungel Sándor,Góbi István,Farkas Pál,Pancza Bence,Kovács Attila mérhette 
össze erejét.Itt előzetesen úgy tűnt,hogy Bence nagyon erős csoportba került,és esélytelen,
de ő rendesen összekócolta ezt a csoportot.Amellett,hogy mindenki megizzadt ellene,két ellenfelét,
Farkas Palit és Kovács Attilát le is győzte,és ezzel magabiztosan 3.helyen jutott tovább a csoportból.
Szép volt Bence!!!
Ebből az ötösből tehát meglepetésre Farkas Pali nem tudta venni az első akadályt.
AD jelű csoportba került Tábori Sándor,Faragó Józsi,Vörös Miki,Bozsik Mária, és Kovács Dávid.
Itt a  csoportküzdelmek végére kidomborodott Faragó Józsi tudásbeli fölénye.
Egyedül Tábori Sanyi tudott vele valamelyest lépést tartani,de ő is csak addig amíg nem játszottak egymással.Valakinek innen is be kellett fejezni a további versenyzést, Kovács Dávid nem tudott 
pontot szerezni,így ő búcsúzott.
Kialakult a legjobb 16 mezőnye,és elkezdődött az idegek harca,vagyis az egyenes kieséses szakasz.
Sere Tibor-Bozsik Mária 2-0
Jónás Laci-Kovács Attila 2-0
Trungel Sándor-Nagy Dani 2-1
Faragó Józsi-Szatmári Imre 2-0
Kaczkó Balázs-Vörös Miki 1-2
Pancza Csaba-Pancza Bence 2-1
Góbi István-Farkas Peti 2-0
Tábori Sándor-Bera Zoli 2-1
Izgalmas meccseket láttunk itt a 16 között is,de az igazi izgalmak a 8 között voltak várhatók.
Aki viszont ide bejutott,az pont nélkül már nem tért haza.Nagyon komoly párok alakultak itt ki.
Sere Tibi-Jónás Laci 1-2
Trungel Sándor-Faragó Józsi 0-2
Vörös Miki-Pancza Csaba 0-2
Góbi István-Tábori Sanyi 2-0
A ranglistavezető Sere Tibi búcsúja meglepetés,de Jónás  Laci ismét bizonyította mennyire jó.
Faragó Józsi tovább száguldott,ezt Trungel Sanyi bánta.
Pancza Csaba bizonyította jó formáját.
Góbi István Tábori Sanyit leküzdötte.
Elértünk a legjobb négy közé,ide eljutni ebben a mezőnyben igazi bravúr volt.
Jónás Laci-Faragó Józsi 0-2
Pancza Csaba-Góbi István 2-0
Mindkét elődöntő úgy zajlott le,hogy a vesztes feleknek esélyük sem volt ellenfelük ellen.
A harmadik helyért  az elődöntők vesztesei egy nagyon rossz meccset játszottak,melyet Laci nyert.
Jónás Laci-Góbi István 2-1
Eljött a döntő pillanata,és a két valóban legjobb formában lévő játékos jutott el idáig.
Józsi csak pillanatnyi lehetőségeket hagyott Csabának,ő azonban ezzel a kevés lehetőséggel
nem tudott élni,így mondhatjuk,hogy sima győzelmet aratott Faragó Józsi!
Gratulálunk!!!
1.helyért:    Faragó József-Pancza Csaba 3-0  
Az első nyolc,és egyben a 2010-es grand prix eddigi állása: 
                          1.Faragó József      20p
                          2.Pancza Csaba      16p
                          3.Jónás László         14p
                          4.Góbi István           12p
                          5.Trungel Sándor      8p
                          6.Vörös Miklós           6p
                          7.Sere Tibor               4p
                          8.Tábori Sándor        2p
Ki kell emelnünk egy két teljesítményt.
Elsősorban Faragó Józsiét,aki egész verseny alatt stabilan,ellentmondást nem tűrően menetelt.
Pancza Csabáét,aki sorozatban harmadszor játszott döntőt,és most is kiválóan küzdött.
Pancza Bence teljesítményét is méltatni kell,nagyon ügyesen versenyzett,azt hiszem 1-2 év,
és végigveri ezt a mezőnyt.
Ki kell még emelni Jónás Laci játékát,ha nem találkozik a végső győztessel az elődöntőben
valószínűleg döntőt játszik.
                                           (góbi)


2010.január 07.

Hétvégén Hurrikán kupa!

Január 09-én megkezdődik az új grandprix sorozat.A 2009-es évben meggyőző fölénnyel nyerte az egész éven át tartó sorozatot Sere Tibor,bár a nyomában lihegő Trungel Sándornak volt esélye még megszorongatni,az utolsó verseny azonban nagyon rosszul sikerült neki.
Pancza Csaba viszont a jó hajrájának köszönhetően befutott a második helyre.
Az idei évben azt hiszem garantálhatjuk az izgalmakat,és azt is,hogy a listavezető felgyűrheti a gatyaszárat,mert sikerre éhes ellenfelekkel kell farkasszemet néznie.
Hajrá mindenkinek!!!
                                                 (góbi)


2010.január 04,

Phil Taylor tizenötödik világbajnoki címét nyerte meg

Minden idők legeredményesebb dartsjátékosa, az angol Phil Taylor tizenötödik világbajnoki címét nyerte meg, miután a londoni Alexandra Palace-ben rendezett vasárnap esti fináléban legyőzte az ausztrál Simon Whitlockot.

A döntőben Whitlock kezdett jobban, 2–1-re vezetett, a folytatásban azonban a 49 éves Taylor egyre inkább belelendült, remekül szállt ki a játszmákból, végül megérdemelten szerezte meg újabb vb-címét, ami 200 000 font pénzdíjjal is jár.

A 3. helyet a walesi Mark Webster szerezte meg, miután szoros meccsen legyőzte a holland Raymond van Barneveldet.
Döntő: Phil Taylor (angol)–Simon Whitlock (ausztrál) 7–3
 A 3. helyért: Mark Webster (walesi)–Raymond van Barneveld (holland) 10–8
                                                    
 (nso)
Vissza Főoldal-ra          

Aloldalak (24): Az összes megtekintése