.‎ > ‎Archívum‎ > ‎

Évkezdet 2013

2013.március 6


Évkezdet 2013


Ismét elszaladt két hónap a legutolsó megjelent cikk óta. Tél ide vagy oda a csapat háza táján azért zajlottak az események. Versenyek, közgyűlés és egy örömteli edzésátszervezés színesítették az időjárás által oly szürkére festett két téli hónapot. Az edzések megreformálásának szükségessége azért örvendetes, mert ez azt jelenti, hogy a gyakorlásokon résztvevő Hunok száma az utóbbi időben ugrásszerűen megnőtt. Mivel sajnos nagyobb helységet még nem sikerült  intézni, így két részre lett bontva az edzés.17-19 óráig az utánpótlás és a lányok edzése zajlik, kiegészülve azokkal akiknek az esti időpont nem megfelelő, 19-21 óráig a felnőtt férfi gyakorlás folyik, amelyen természetesen  ugyancsak részt vehetnek azok a hölgyek, akiknek pedig a korábbi időpont nem felel meg.

A közgyűlésen egy személyi változás történt, az egyéb elfoglaltságai miatt elnökségi tagságából leköszönő Bíró Sándor posztját ezek után Ölei Annamária tölti be. Reméljük munkájával megfelelően tudja majd segíteni dinamikusan fejlődő klubunkat.

Térjünk át a versenyekre. Nézzük először a ligás sorozatot Idén már két érem fűződik a Hunok a nevéhez, ezeket Nyársapáton a Huszár Pub szervezésében lebonyolított versenyeken sikerült szerezniük játékosainknak. Mindkettő bronz, egyiket Kaczkó Balázs, másikat Vlunacsek Ferenc szállította klubunknak, jár a gratuláció mindkettőjüknek, reméljük még jó pár szép eredményt szállítanak a közeljövőben. Feri még egy említésre méltó ötödik helyet ért el eddig az évben. Panka és Ildi még nagyot nem alakított idén ebben a sorozatban, mint ahogy jómagam sem. Ildinek van egy csoportból való kijutása, Pankának ez idén még nem sikerült, nekem két ötödik és egy tizenhetedik helyre futotta, nem sok.

 A Nemzeti bajnokságon sem túl sok vizet zavartunk januárban, de ami késik nem múlik. A hölgyeknél sajnos Ildi és Panka is elvérzett hamar, nem sikerült a nyolc közé bekerülni egyik lánynak sem, így a kilencedik helyért járó pontokkal gyarapították a már meglévőket. Panka ezzel tartja pozícióját  a TOP 10-ben,holtversenyben  kilencedik, Ildi szintén holtversenyben foglalja el a tizennegyedik helyet.

1

Fekete Nóra

EBDE

184

2

Ihász Veronika

Győri DC

150

3

Harsányi Enikő

Wekerlei BSE

114

4

Szarka Zsuzsanna

Pestújhelyi SC

102

5

Kovács Csilla

Győri DC

92

6

Wachter Nikolett

Győri DC

90

7

Kautzky Nóra

Soul DC

88

8

Kiss Viktória

Sport DC

74

9

Ölei Annamária

Hírös Hunok DC

72

9

Végső Adrienn

Kavicsos DSE

72

11

Bata Bogdanov Daniella

Sport DC

60

12

Virág Zsuzsanna

Vecsés SE

56

13

Filyó Tünde

Szünet DC

54

14

Balog Zoltánné

Tiszaföldvári DE

50

14

Kárpáti Ildikó

MDSZ Baráti Kör

50

16

Homoki Csilla

Sport DC

48

17

Kovács Viktória

Szünet DC

12

17

Kövesdi Andrea

Wekerlei BSE

12

17

Volák Tímea

MDSZ Baráti Kör

12

17

Köntös Zsófia

Győri DC

12

17

Szatmári Zsuzsanna

EKSE

12

22

Puskás Erzsébet

Vecsés SE

8

 

  A férfiaknál számomra elérhető közelségbe került a tizenhat közé jutás, hiszen 5-5-nél csak egy D12-t kellett volna dobnom ehhez, de nem tudtam élni ezzel a lehetőséggel. Így Ferinek, aki különben a főtáblára kerülésért nagyon szép győzelmet aratott Filyó Tibi ellen, és nekem is be kellett érni a tizenhetedik hellyel. A férfiak tabellája meglehetősen terjedelmes, de akit érdekel, az a verseny végeredményével együtt  ITT megtalálja.

Helyi versenyeink látogatottsága is szépen növekszik, lassan minden helyet kinövünk, de okozzon csak fejtörést, nagyon jó dolog ez :).

Steel versenyünk igen komoly mezőnnyel bír eddig ebben az évben, hiszen a többszörös országos bajnok Bezzeg Nándor is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt. Ami viszont igazán örömteli, hogy mindkét hónapban a legjobb négy közé be tudott jutni egy-egy Hun, januárban Vörös Miklós végzett az előkelő negyedik helyen, februárban pedig Hideg Bence egészen a döntőig menetelt, ahol ugyan már nem tudott győzedelmeskedni, de így is nagyon szép eredményt ért el.. Gratulálunk mindkét versenyzőnknek. Élmezőny állása:1.Szuda Zoltán 36p, 2.Bezzeg Nándor 24p, 3.Katona Tibor 24p, 4.Hideg Bence 22p, 5.Vörös Miklós 18p

Másik versenyünk a Hurrikán soft, amelyet szintén nagyon sokan meglátogattak az első két hónapban, hiszen mindkétszer húsz feletti induló próbált szerencsét. Ebben a sorozatban én címvédőhöz méltón két döntőt játszottam idén, egy győzelem egy vereség a mérleg. Viszont kétségkívül eddig a legnagyobb meglepetés (már akinek) az idei hurrikán kupákon Panka szereplése, már a januári négy közé jutása is felettébb szép, de a februári döntőbe kerülése az igazán nagy dolog. Ez eddig nagyon szép, csak így tovább!! Az élmezőny állása 1.Góbi István 36p, 2.Tóth Zsolt 34p, 3.Ölei Annamária 28p,  4.Vörös Miklós 20p, 5.Sere Tibor 13p

Vegyes páros versenyünk is meglehetősen népszerűvé vált, itt is tizenkét csapat szállt harcba az elsőségért, de a két hónap alapján egyenlőre Panka velem alkotott duója tűnik a legerősebbnek, és márciusban már a vándorserleg elhódítása lesz a cél. Meglátjuk, lesz-e páros aki meg tud állítani minket. :) Itt az élmezőny: 1.Ölei Annamária-Góbi István    40p

                                                                                                                          2.Kárpáti Ildikó-Hideg Bence      20p

                                                                                                                          3.Paronai Orsolya-Szabó Lehel  20p

Meg kell említeni még, hogy szárnyait bontogatja Kiskunmajsán is egy darts klub. Ellátogattunk az első versenyükre, és egyből huszonhat induló nevezett, nagyon szép szám.

Megint ki kell emelni Panka teljesítményét, akit az elődöntőben nekem kellett megállítani, ki tudja, ha külön ágra kerülünk, lehet a hurrikán kupa után ismét döntőzhettünk volna egyet, azért így sem semmi! Nagyon szép elődöntőt játszottunk,ahol az én 180-amra a következő legben 180-al válaszolt,és majdnem egyenlített 2-2-re. Igazán jó meccs volt!

Ildi is szépen teljesített (betegen), csoportelsőként ment a tizenhat közé, ezért is jár a gratuláció. Végül a versenyt sikerült megnyernem, Panka pedig miután kiejtettem, nem omlott össze, hanem megnyerte a bronzmeccset, és újabb éremmel gazdagodott gyűjteménye. Ez megint csak szép volt! Érdemes felkarolni a majsaiakat, van közöttük jó néhány ügyes játékos, és nagyon lelkes kis társaság, hajrá!

Egyenlőre ennyit, üdv mindenkinek!

 

                                      góbi


Comments