.‎ > ‎Archívum‎ > ‎

Pestújhelyi döntő!

2012.03.22.


Pestújhelyi döntő!


A márciusi Korona kupán a másnapi csapatbajnokság miatt a megszokott húsz fő feletti létszám helyett mindössze egy tizennyolc fős mezőny verődött össze.A nagykőrösi és szolnoki versenyzők nagy része ezen esemény miatt maradt távol.Igaz,így is bomba erős lett a versenyezni vágyók névsora,ugyanis megtiszteltek bennünket Pestújhelyről,Végső János és Szabados Attila személyében.János a közép-magyarországi régió második,míg Attila a harmadik helyén áll,és ha hozzávesszük a Sport DC-s Tóth Zsoltot,aki ugyancsak ezen a listán található negyedik helyével,joggal mondhatjuk,hogy igen erős megmérettetés elé néztünk.Ráadásul két német állampolgár is indult,így pedig akár nemzetközinek is minősíthetjük a versenyt.

Az első körben mindössze két játékos búcsúzott a mezőnytől,a csoport meccsek lényege inkább az volt,ki kit kap a tizenhatos táblán,ahol már egyenes kiesésben folyt tovább a küzdelem.

Ebben a szakaszban Trungel Sándor Szabó Lehelt,Vlunacsek Ferenc Bene Kittit,Szabados Attila Aczél Szabó Jánost,Farkas János Ecker Máriot búcsúztatta,továbbá Tóth Zsolt S. Wolfgangot,Góbi István Kovács Dávidot,Labancz Balázs Sere Tibit pihentette,végül a Jánosok csatáját Végső nyerte Fertiggel szemben.

A nyolc között Tóth Zsolt elpáholta Trungel Sándort,Szabados Attila Farkas Jánost állította meg ,Végső János Labancz Balázst búcsúztatta,Góbi István pedig Vlunacsek Ferencet győzte le.

A négy közé bejutott tehát a fentebb említett trió,velük még egyetlen Hun próbálta meg felvenni a harcot,kevés sikerrel.

Az elődöntőben Szabados Attila és Tóth Zsolt nagyot vívott,de előbbi került ki győztesen ebből az ütközetből,a másik ágon Góbi István próbálta megállítani Végső Jánost,és ha három-háromnál a döntő legben a Hun nem ilyen …. a kiszállón,akkor sikerült volna,de nincs volna ebben a sportban sem.Ha hét-nyolc nyíl nem elég valakinek kiszállni,az vesszen!!!

Így aztán a harmadik helyért Tóth Zsolt valósággal lemosta a tábláról Góbi Istvánt,hozzáteszem Zsolt nagyon jól dobott ekkor.

A döntő viszont,amely házi döntővé vált,nagy csatát hozott,melyet Végső János megnyert Szabados Attila ellen.Ezzel tulajdonképpen Zsolt vesztett a legtöbbet,hiszen a három sorozatból kettőben egy lépésre van a vándorserleg megszerzésétől,itt most kezdheti elölről.Lehet ,hogy el kellene hívni Jánosékat a Hurrikánba és az Aladdinba is?Persze hogy nem,nekünk kell őt elcsípni,és közeleg az idő!


                                                                                                           (góbi)Comments