.‎ > ‎Archívum‎ > ‎

Zirc

2012.szeptember 26.


ZircElérkezettnek gondoltuk az időt arra,hogy megmérettessünk egy komolyabb versenyen is.

Zirc. Ez a neve annak a csodálatos helyen fekvő településnek,ahol megrendezésre került múlt szombaton az idei Steel Nemzeti Bajnokság első fordulója. Azt gondolom szép számú hadsereggel vágtunk neki az útnak,hiszen a nyolctagú delegációból hatan be is neveztünk a küzdelmekbe,ketten pedig úgy gondolták,egyenlőre szemlélődnek illetve szurkolnak a Hírös Hunoknak.

Már az indulásnál érezhető volt,hogy nem lesz sima kiruccanás,ugyanis öltözködési problémákkal küzdött egy-két versenyzőnk Panka ugyan még itthon lecserélte farmerját egy sötétkék szoknyácskára,de az már végképp nem volt várható,hogy még az sem felel meg,csak a FEKETE!

Tibi gondolt a lázadozó Góbi Istvánra,akinek ez volt a szerencséje,hiszen nem engedték volna jó sötétkék farmerjében versenyezni,nadrágcsere lett a vége,Panka pedig kénytelen volt egy közeli ruházati boltot felkeresni,ahol szerencsére lehetett kapni fekete szoknyát,így aztán ha már ennyit utaztunk,egy visszalépés és újranevezés után mindannyian táblához állhattunk.

Nézzük akkor a lebonyolítást,ami számunkra nagyon érdekes volt,hiszen a csoportküzdelmekhez vagyunk szokva,ahol egy -két hiba belefér. Itt azonban nem volt hibázási lehetőség,egyből vérre ment a küzdelem. Az első körben öt leget kellett nyerni annak aki tovább akart jutni.

A 64-be kerülésért a négy fiúból háromnak játszani kellett,Góbi Istvánnak a sorsolás szeszélyének köszönhetően ez játék nélkül sikerült (ezaz).Komolyra fordítva a szót Sere Tibor és Vlunacsek Ferenc legyőzte ellenfelét,Ttrungel Sándor viszont sajnos verességgel zárta a meccset.

Sere Tibor 5 – 2 Nagy Viktor ,Hatos József 3 – 5 Vlunacsek Ferenc ,

Mészáros Ferenc 5 – 0 Trungel Sándor

A 64 között aztán sajnos megmutatkozott,hogy hol tartunk pillanatnyilag,Feri és Tibi 3-3 leget tudott ugyan fogni,Istvánt viszont rendesen elverte a végül előkelő ötödik helyen végző ellenfele.

Barta Zsolt 6 – 3 Sere Tibor ,Balogh Béla 6 – 3 Vlunacsek Ferenc ,Góbi István 1 – 6 Perle Gyula

Levonhatjuk tehát a konzekvenciát,jelentős a lemaradásunk egyenlőre,nem csak az élmezőnytől,de a középmezőnytől is. Azt gondolom azért mindenképpen hasznos volt elutazni,megtapasztalni egy ilyen verseny hangulatát ,színvonalát.

Nézzük a lányokat. Velük kapcsolatban sajnos voltak olyan hangok a verseny előtt,és talán még Ők is kicsit úgy gondolták,hogy nekik még nem kellene indulni ekkora versenyen. Rácáfoltak szerintem,és én úgy gondolom tanulni mindig a legélesebb szituációkban tanul az ember,mindamellett,hogy a szövetség örömmel nyugtázta a két új lány indulását,nekik is talán egy meghatározó élmény lesz a későbbiekre nézve.

Kárpáti Ildiről és Ölei Annamáriáról,Pankáról van szó. Mindketten teljesen esélytelenül indultak,talán még leg nyerésére sem volt sok esélyük,ehhez képest Ildi leget fogott,sajnos többet nem sikerült neki. Új nyíl,erős ellenfél,nem baj Ildi,lesz jobb!

Panka viszont igazán megizzasztotta ellenfelét,nagyon meglephette,hiszen 4-3 arányban vezetett,ekkor már gond volt ellenfelének az is,hogy Panka nincs mezben,és ha hozzávesszük,hogy 0-2-ről fordított,még szebb a történet,sőt nyila volt D2-re utána az 5-5-höz,sajna ez már nem sikerült. Soha nem tudjuk meg mi lett volna ha akkor egál...

Kárpáti Ildikó 1 – 6 Virág Zsuzsanna

Ölei Annamária 4 – 6 Wachter Nikolett

Nagyon szépen játszott mindkét lány,hiszen ellenfeleik több éves rutinnal rendelkeznek,az Ő pár hónapjukhoz képest. Ezúton is gratulálok nekik,így tovább!!!

A férfiak küzdelmét Bezzeg Nándor nyerte Mészáros Zsolt előtt,őket követte Kovács Patrik és Mester zoltán.

A hölgyeknél a döntőben a Nórák csatáját Fekete nyerte Kautzkyval szemben,mögöttük végzett Harsányi Enikő és Szarka Zsuzsanna .

Gratulálunk a helyezetteknek!

A tizenhat közé jutás után csináltak a kiesőknek egy Lucky Looser versenyt,melyen Trungel Sanyi kivételével az összes Hun nevezett. A kb.60 indulóból Vlunacsek Ferenc az igen szép 3. helyet kaparintotta meg,Góbi István a játék elnevezéséhez méltó borzasztó játékkal a 16 közé jutott,a többiek sajnos az elején kipottyantak,a szintén egyenes kieséses,de már csak két nyert legig tartó küzdelemből.

Bravó Feri!!

Összegezve:azt gondolom nagyon tanulságos volt ez a verseny számunkra,ki-ki le tudja vonni a következtetéseket,akinek el kell gondolni az gondolkozzon el,akinek lökést adott az szárnyaljon innentől!


                                                                            (góbi)


Comments